Πεντανόστιμη ψαρόσουπα

Μαγειρική

Υλικά

1/2 κιλό πεσκανδρίτσα

1/2 κιλό βακαλάο

1 κιλό διάφορα ψάρια μικρά και μεγάλα (πετρόψαρα)

1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι

1 πατάτα κομμένη

2 μέτρια κολοκυθάκια

2-3 κρεμμύδια κομμένα

2-3 καρότα κομμένα

2-3 κλωνάρια σέλινο

Χυμό 1/2 λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το σέλινο, τα καρότα, την πατάτα, το κρεμμύδι, τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να βράσουν αλλά όχι να λιώνουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψάρια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα ψάρια (να ξεχωρίζει το κρέας από το κόκαλο). Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Σουρώνουμε τη σούπα και αφαιρούμε προσεκτικά τα κόκαλα από τα ψάρια. Ξαναρίχνουμε το ψαχνό των ψαριών στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά και σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ψάρια της συνταγής με άλλα κατάλληλα για βράσιμο, όπως σκορπιός, φαγκρί, ροφός, χάνοι, πέρκες ή καπόνια.

Ετικέτα: