«Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» – Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο (BINTEO)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Πρεμιέρα θα κάνει την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, στις 22:30 στο MEGA η σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά, παραγωγής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ξεδιπλώνει την ιστορία της ζωής του σύγχρονού μας Αγίου Παϊσίου, μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας που με τον πνευματικό του λόγο φώτισε πλήθος ανθρώπων, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει.

Δείτε εδώ 
Βίντεο 1
https://youtu.be/sJL-7PNG8Rc

Βίντεο 2
https://youtu.be/tg7YG1RcnIY

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο (Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου):

Η ιστορία του Αγίου Παϊσίου, του σύγχρονου Αγίου που άγγιξε όλο τον κόσμο της Ορθοδοξίας, ξεκινάει με τη γέννησή του στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Λίγες ημέρες αργότερα, βαφτίζεται από τον γέροντα Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος του δίνει το όνομά του.

Η γέννηση του Αγίου Παϊσίου συμπίπτει με τον ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία. Ο μικρός Αρσένιος γίνεται πρόσφυγας στις πρώτες μέρες της ζωής του. Η οικογένειά του, μαζί με όλους τους κατοίκους των ελληνικών χωριών της Καππαδοκίας, παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Μπροστάρης και πνευματικός οδηγός τους στην περιπέτεια αυτή είναι ο γέροντας Αρσένιος.

Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύουν τους χαρακτήρες της σειράς. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

Στο ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους

Στο ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης

Στο ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου

Στο ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης

Στο ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή

Στο ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος

Εκτέλεση Παραγωγής: GREEN OLIVE FILMS
Παραγωγή: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ

Πρωτότυπη Μουσική: Tuomas Kantelinen

orthodoxianewsagency.gr