Ιερώνυμος: 14 χρόνια στον αρχιεπισκοπικό θρόνο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

«Το να υπηρετήσεις την Εκκλησία από οποιαδήποτε θέση είναι ένα μεγάλο δώρο, γι’ αυτό και κάθε επέτειος είναι ένα γεγονός σημαντικό» υπογράμμισε τη Δευτέρα (7/2) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά τη Θεία Λειτουργία κατά την οποία συμπροσευχήθηκε στο ιερό αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα, με αφορμή την συμπλήρωση 14 ετών από την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος επίσης εξέφρασε τη συγκίνησή του και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στη λιτή, όπως είπε, «Θεία Λειτουργία, η οποία μας βοηθά να πάρουμε δύναμη για τον καθημερινό μας αγώνα».

«Ζούμε σε δύσκολη εποχή»

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ζούμε σε δύσκολη εποχή και υπογράμμισε ότι προβλήματα πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν, αλλά το ζήτημα είναι ο τρόπος της αντιμετώπισής τους. Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους παρευρισκόμενους και σε όλους τους συνεργάτες του και ευχήθηκε να έχουμε την ελπίδα μας στον Θεό και όλες οι δυσκολίες θα περάσουν.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, συλλειτουργούντος του αρχιδιακόνου Ιωάννη Μπούτση.

Παρέστησαν οι μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος και Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, οι αρχιερατικοί επίτροποι, που εκπροσώπησαν τον κλήρο της αρχιεπισκοπής, οι ιερείς που διακονούν στα νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων της αρχιεπισκοπής, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, διευθυντές υπηρεσιών της αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο π. Βαρνάβας ευχήθηκε στον Μακαριώτατο να του δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα και το έργο του, ώστε να μας διδάσκει με την απλότητα, την ταπείνωση και τη διάκρισή του.

Ετικέτα: