ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ: Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

Πέλλα

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

Eργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας. 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες φωνές των εργατών της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Καζακστάν και όπου αλλού φουντώνουν οι αγώνες ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές αυτού του συστήματος που θέλει οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι πάνω στις πλάτες των πολλών. 

Στον κλάδο μας οι βιομήχανοι είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, δεν έπαψαν να επιδοτούνται με ζεστό χρήμα από τα κρατικά ταμεία, να επενδύουν, να καινοτομούν και να αναπτύσσουν την παρουσία τους στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου αυξάνοντας συνεχώς την κερδοφορία τους. 
Αντίθετα εμείς οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά αντίθετα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, την απόλυτη και σχετική εξαθλίωση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 

Εμείς που λιώνουμε και λιποθυμάμε το καλοκαίρι δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες όρθιοι. Εμείς που τσακιζόμαστε από τα βάρη και την ορθοστασία. Εμείς που πληρωνόμαστε με τα ψίχουλα που αποκαλούν βασικό μισθό λέμε ΩΣ ΕΔΩ!!!!  

Χωρίς εμάς δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε μια κομπόστα δεν μπορούν να συσκευάσουν ούτε ένα τελάρο, δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα ποτήρι χυμό. Εμείς είμαστε αυτοί που κινούν τα εργοστάσια τους και παράγουμε τον πλούτο τους. 

Με τα λεφτά που παίρνουμε δεν μπορούμε ούτε το ρεύμα να πληρώσουμε, ούτε να ζεσταθούμε το χειμώνα, ούτε τα βασικά τρόφιμα να αγοράσουμε.  

Την 1η Μάη τιμούμε τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών απεργούμε και διεκδικούμε: 

Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!  

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ 

Απέναντι σε αυτούς εμείς βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές ανάγκες. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε όλο και χειρότερα. Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο δρόμος του αγώνα. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί αν δεν το διεκδικήσουμε πρώτα. 

Οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο και διεκδικούμε: 

✔️ Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 
✔️ 7ωρο – 5νθήμερο – 35ώρο 
✔️ Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς 
✔️ Ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας και έλεγχοι παντού 
✔️ Κανένας πλειστηριασμός καμιά διακοπή ρεύματος στα λαϊκά σπίτια. 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις 

✔️ Βέροια 10.30 πλατεία Δημαρχείου 
✔️ Νάουσα 10.00 κεντρική πλατεία

*ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ 
ΧΡ. ΛΑΝΑΡΑ 56 – ΝΑΟΥΣΑ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6976 664248-6944 177169 
email: trofima.imathia.pella@gmail.com