Θωμάς Χατζηηλιάδης: Ενας Εδεσσαίος που ταράζει τα νερά της Περιφέρειας

Συνεντέυξεις

“Ε”: Θωμά, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά σου με την παράταξη του Χρήστου Παπαστεργίου, στις ερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου. Ήταν εύκολη αυτή η απόφαση και γιατί;
– Όταν για πολλά χρόνια αφιερώνεις χρόνο και ασχολείσαι με τα κοινά, είναι αναπόφευκτο ότι θα έρθει η στιγμή που θα κληθείς να συνεισφέρεις στην πράξη. Τη στιγμή εκείνη πρέπει να αναλογιστείς την ευθύνη και να την αναλάβεις. Αυτό έκανα κι εγώ. Την απόφασή μου έκανε πιο εύκολη η στήριξη της οικογένειάς μου και η σκέψη πως θα συμπορευτώ με καλούς και παλιούς συντρόφους που έχουν διάθεση να προσφέρουν στην Πέλλα και στην Κεντρική Μακεδονία. Η περιοχή μας έχει ανάγκη ένα άλμα προς τα εμπρός, με νέα μυαλά και φρέσκα πρόσωπα, που έχουν τη γνώση και το μεράκι να αλλάξουν τον τόπο μας. Πρέπει να βγούμε μπροστά και να βοηθήσουμε την περιοχή μας να εκμεταλλευτεί τους πόρους και τις δυνατότητές της. Για αυτό το λόγο πήρα την απόφαση να δώσω αυτή την εκλογική μάχη.

“Ε”: Κατά τη γνώμη σου, ποιά θα πρέπει να είναι τα σημαντικότερα έργα, που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στο Νομό μας και, για τα οποία, και εσύ, εφόσον εκλεγείς, θα πρωτοστατήσεις;
– Ο νομός μας έχει μεγάλες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα του τουρισμού. Δυνατότητες όμως που μένουν ανεκμετάλλευτες, εξαιτίας της αδιαφορίας και της έλλειψης υποδομών. Το πρώτο πράγμα για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε είναι να αποτελεί η Πέλλα έναν τόπο όπου μπορεί κάποιος να ζήσει και να δημιουργήσει, να κάνει οικογένεια και να δουλέψει με ασφάλεια και ηρεμία. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν οδικές συνδέσεις με τη Θεσσαλονίκη και την Εγνατία Οδό, ώστε οι μετακινήσεις, εμπορικές και ψυχαγωγικές να είναι ασφαλείς. Θα πρέπει να υπάρχουν λειτουργικά νοσοκομεία που θα εγγυώνται την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της περιοχής. Θα πρέπει να υπάρχουν ποιοτικές δουλειές σε τομείς που σέβονται το περιβάλλον και φέρνουν πλούτο στην περιοχή, όπως είναι η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός. Θα πρέπει να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας, τα Λουτρά, τα χιονοδρομικά κέντρα, τις λίμνες και τα ποτάμια.

“Ε”: Ξεκίνησες την προεκλογική σας εκστρατεία και τις επαφές με τους πολίτες; Και αν ναι, ποιά μηνύματα λαμβάνεις από τον κόσμο, ποιά είναι τα παράπονά τους και τα προβλήματα που σου αναφέρουν;
– Η προεκλογική εκστρατεία είναι κάτι βάρβαρο και δεν αφήνει περιθώριο για εις βάθος συζήτηση. Ευτυχώς εγώ είμαι από εδώ, ζω εδώ, εργάζομαι και επιχειρώ εδώ. Η καθημερινότητα της οικογένειάς μου είναι εδώ. Συνεπώς ακούω τους ανθρώπους της περιοχής καθημερινά εδώ και τρεις δεκαετίες. Ξέρω τους ανθρώπους και αυτά που τους προβληματίζουν και εκείνοι ξέρουν εμένα και αυτά που σκέφτομαι και πρεσβεύω. Επομένως είναι πιο εύκολο για μένα, σε σχέση με κάποιον που είναι υποψήφιος χωρίς να έχει πραγματική επαφή με τη ζωή στην Έδεσσα και στην Πέλλα ευρύτερα. Και αυτή είναι η ουσία αυτής της εκλογικής μάχης. Να αναδείξουμε αυτά που ξέρουμε, αυτό που είμαστε και να εκφράσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινούς προβληματισμούς και όνειρα. Ο κόσμος θέλει ασφαλές, καλύτερο και πιο ευχάριστο αύριο. Ανάπτυξη, καλύτερες οικονομικές συνθήκες με σεβασμό στον τόπο μας και τη φυσική του ομορφιά. Θέλει να μεγαλώσουν τα παιδιά του σε έναν τόπο που αξίζει να ζεις και να παλεύεις για αυτόν, χωρίς φόβο και ανασφάλεια.

“Ε”: Η ενασχόλησή σου με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι μια νέα πρόκληση για σένα; Εύκολη ή δύσκολη;
– Είναι μια πρόκληση, αλλά μια αυτονόητη πρόκληση για μένα. Όταν τόσα χρόνια ενδιαφέρεσαι και ασχολείσαι με τα κοινά, όταν έχεις δουλέψει και έχεις αποκτήσει εμπειρία πάνω σε συγκεκριμένους τομείς και όταν έχεις αντίληψη και άποψη για το καλό του τόπου σου, είναι αυτονόητο πως θα δεχθείς την πρόκληση. Δύσκολο μπορεί να είναι, γιατί πρέπει να μετουσιώσεις όλη σου την εμπειρία και τις σκέψεις σε πρακτικές λύσεις για τον κόσμο της Πέλλας. Αλλά είναι και υποχρέωσή σου να ανταπεξέλθεις. Λογοδοτείς απέναντι στον κόσμο που σε εμπιστεύθηκε και πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι είσαι εκεί για να εκφράζεις εκείνους. Δεν είναι χόμπι η πολιτική και η δημοκρατία, είναι υποχρέωση. Και η περιοχή μας έχει αφεθεί στην τύχη της, επομένως η υποχρέωση για εμένα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

“Ε”: Ένα μήνυμα προς τους πολίτες της Πέλλας.
– Να έρθουν να ψηφίσουν. Έχει καταντήσει κλισέ αλλά είναι ουσιαστικό. Καταλαβαίνω την απογοήτευση, καταλαβαίνω τον μηχανισμό που μπορεί να οδηγήσει κάποιους ανθρώπους να μην ψηφίσουν, αλλά ειδικά στις τοπικές εκλογές, η κλίμακα είναι πολύ μικρότερη. Μπορούμε να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε ανθρώπους που γνωρίζουμε, που εμπιστευόμαστε και που «μιλάμε την ίδια γλώσσα». Θεωρώ ότι μπορώ να εκφράσω τις ανάγκες και τις ανησυχίες του κόσμου της Πέλλας και πως μπορώ να κάνω πράξη τις ιδέες και τα όνειρά τους για το καλό του τόπου μας. Ξέρω τις ανάγκες, ξέρω τις παθογένειες, έχω τη γνώση και την εμπειρία για να προσφέρω ώστε να κάνουμε το άλμα μπροστά. Ζητώ την εμπιστοσύνη των πολιτών της Πέλλας και τους βεβαιώνω πως η ψήφος τους δεν θα πάει χαμένη και θα είναι για καλό!

*η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην έντυπη εφημερίδα “εδεσσαϊκή” Ν. Πέλλας…