Ηλίας Τόσης-Εδεσσα: “Ήρθε η ώρα να πάμε τον Δήμο μας εκεί που το αξίζει πραγματικά, με πρωταρχικό στόχο τον άνθρωπο”

Συνεντέυξεις

“Ε”: Ηλία για πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με την “Κοινωνία σε Κίνηση”. Πώς προέκυψε η απόφαση ν’ ασχοληθείς με την αυτοδιοίκηση; 
– Στη σημερινή εποχή που ζούμε, όπου τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας αυξάνονται, με την απαξίωση να κυριαρχεί στις ανθρώπινες σχέσεις, την ανθρώπινη αλληλεγγύη να φθίνει, ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης μου κέντρισε το ενδιαφέρον για την συμμετοχή μου στα κοινά. 
Η κυριαρχία του εγώ και όχι το εμείς, μου δημιούργησαν έναν από τους προβληματισμούς, ώστε να καταλήξω στην ενεργή συμμετοχή μου στα δημοτικά δρώμενα. 
Η συγκρότηση του συνδυασμού “Κοινωνία σε Κίνηση” δημιουργεί ένα καινούργιο ονοματικό ενδιαφέρον για μία πιο ευρεία ανάπτυξη του Δήμου Εδεσσας σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων.
Η λύση των προβλημάτων της κοινωνίας θα προκύπτει για μένα μέσα από ένα δημοκρατικό και δημιουργικό διάλογο με τη συμμετοχή των κατοίκων του Δήμου μας. 

“Ε”: Προέρχεσαι από τον αγροτικό χώρο, γι’ αυτό και θα ήθελα να σε ρωτήσω, ποιό είναι το πλάνο σου για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους;
– Επειδή το κύριο επάγγελμά μου είχε άμεση σχέση με τον αγροτικό τομέα, γεγονός που αποτελεί τον πρωτογενή παράγοντα ανάπτυξης του Δήμου μας, πρέπει να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός, που θα εστιάσει στην καλλιέργεια του κερασιού, του ροδάκινου και των μήλων, χωρίς να παραβλέπονται τα υπόλοιπα οπωροφόρα. Είναι απαραίτητο να βελτιώσουμε τους τρόπους παραγωγής και διάθεσης των αγροτικών μας προϊόντων. 
Η αγροτική οδοποιία, η αναβάθμιση 
των αντλιοστασίων άρδευσης, και ο προσανατολισμός σε νέες καλλιέργειες – ποικιλίες θα δώσουν ώθηση στη δυναμική ανάπτυξη της αγροτικής μας πορείας. 
Σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί η μετατόπιση των φυτικών και ζωικών μας προϊόντων, καθώς και το κόστος παραγωγής τους, που, όπως αναδεικνύεται, σήμερα, εκ των πραγμάτων, σε μείζονα θέματα. Ιδιαίτερα, σήμερα, πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους για την ενασχόλησή τους με την κτηνοτροφία. Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια το περιβαλλοντολογικό πλαίσιο ανάπτυξης. 

“Ε”: Θα ήθελες, μέσω της “εδεσσαϊκής”, να στείλεις ένα μήνυμα στους συνδημότες και τις συνδημότισσες, που, σε μια εβδομάδα, θα προσέλθουν στις αυτοδιοικητικές “κάλπες”;
– Ως νέος αγρότης, αλλά και ως νέος ηλικιακά που συμμετέχω στο συνδυασμό “Κοινωνία σε Κίνηση”, θέλω να στείλω μήνυμα για τη συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 
Να προχωρήσουμε όλοι μαζί μέσα από ένα νέο προγραμματικό σχεδιασμό, σε μία αναπτυξιακή επιτέλους πορεία του Δήμου μας και αυτό θα προκύψει με αλλαγή της διοίκησης του Δήμου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας οδηγεί σε φθίνουσα πορεία. 
Ήρθε η ώρα να πάμε τον Δήμο μας εκεί που το αξίζει πραγματικά, με πρωταρχικό στόχο τον άνθρωπο.

*η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην έντυπη εφημερίδα “ε”…