1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: Μια όμορφη & ενημερωτική βόλτα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Παιδεία

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου η Α’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας, στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου, επισκέφθηκε τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Έδεσσας.  

Εκεί ο καθηγητής του Γυμνασίου Δημήτριος Γιουματζίδης περιέγραψε αναλυτικά στους μαθητές και στις μαθήτριες την αρχική χρήση των κτιρίων και των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος του Σταθμού, την κατασκευή τους ως μέρος της ευρύτερης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Μοναστηρίου (Βιτολίων), που ολοκληρώθηκε το 1894,  τις ιδιαίτερες χρήσεις του σιδηροδρόμου στις διάφορες ιστορικές περιόδους, από το 1894 έως σήμερα, τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με τον σταθμό και την σημερινή υπολειτουργία του.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μαθητές και μαθήτριες έκαναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και στο τέλος ακολούθησε συζήτηση. 

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν, ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου Χ. Ροδίφτσης, οι καθηγήτριες Δ. Δήμου και Μπαλαμπανίδου και οι καθηγητές Δ. Γιουματζίδης, Δ. Παπαντωνίου, Π. Σάρμας και Δ. Φτεριώτης.  

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ     
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ