…εργασίες …εργασίες …εργασίες στο οδικό δίκτυο απ’ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κεντρική Μακεδονία

➡️  Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης 

Οι εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και την Παρασκευή 1 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 9 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.  
Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν στην κεντρική διαχωριστική νησίδα και στα ερείσματα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση προς δυτικά, στο οδικό τμήμα μεταξύ των κόμβων Κ13 (Νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”) και Κ12 (Μουδανιών).  
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών. 

➡️  Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – όρια νομού Καβάλας και στην 15η Επαρχιακή Οδό 

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης- όρια νομού Καβάλας και στην 15η Επαρχιακή Οδό (Λαγκαδά- Κολχικού- Βόλβης- Ρεντίνας) καθώς και στους κλάδους σύνδεσης αυτών θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως εξής: 
1. Εργασίες τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας οδού (στηθαίων) επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης – όρια νομού Καβάλας, στο οδικό τμήμα μεταξύ του οικισμού των Νέων Βρασνών έως τον οικισμό της Ασπροβάλτας, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. 
2. Εργασίες τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας οδού (στηθαίων) επί της 15ης Επαρχιακής Οδού (Λαγκαδά – Κολχικού – Βόλβης – Ρεντίνας), στο οδικό τμήμα μεταξύ του οικισμού Κολχικού έως τον οικισμό του Δρακόντιου, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. 
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν έως και το Σάββατο 2 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 7 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.  
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με το Τμήμα Τροχαίας Λητής και με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών. 

➡️  Εργασίες συντήρησης σε παράδρομους της περιφερειακής οδού 

Σε εργασίες συντήρησης σε παράδρομους της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.  
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης στους δύο παράδρομους της περιφερειακής οδού στο ρεύμα προς δυτικά. Ο πρώτος παράδρομος ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο του εμπορικού κέντρου “Μακεδονία” και καταλήγει στην Τομπάζη και ο δεύτερος είναι ο παράδρομος της Μαβίλη από την Εγνατία μέχρι τη Μπιζανίου. 
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό κάθε ρεύματος εναλλάξ, από τις 7 μέχρι τις 11 κάθε πρωί. 
Ήδη έχει υπάρξει συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τα απαραίτητα μέτρα, με σκοπό την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας. 

➡️  Εργασίες συντήρησης στη 15η Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας 

Συνεχίζονται από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου οι εργασίες συντήρησης επί της 15ης Επαρχιακής Οδού Λαγκαδά – Ρεντίνας, στις οποίες προχωρά η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  
Πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων, που θα εξελιχθούν από το τέλος του Οικισμού Ανάληψης προς τον Οικισμό Μικρής Βόλβης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.  
Συγκεκριμένα: 
– στη χ.θ. 12+000 (στο ύψος των διοδίων Ανάληψης) επί της ΕπΟ 15 για μήκος περίπου 600 μ. προς Ευαγγελισμό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας 
– στη χ.θ. 16+900 (μετά τον Ευαγγελισμό) για μήκος περίπου 1.500 μ. έως τη γέφυρα Σχολαρίου (Διασταύρωση Λαγκαδικίων) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας  
– στη χ.θ. 19+200 (Διόδια Προφήτη) – σημειακή αποκατάσταση 
– στη χ.θ. 23+900 και 24+900 (Οικισμός Νυμφόπετρας) – σημειακή αποκατάσταση 
– στη χ.θ. 44+500 (Μικρή Βόλβη) – σημειακή αποκατάσταση. 
Οι εργασίες έχει προγραμματιστεί να εκτελεστούν από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 7.30 το πρωί, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.  
Ήδη έχει υπάρξει συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Λητής για τα απαραίτητα μέτρα, με σκοπό την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών. 

➡️  Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων στην 11η Επαρχιακή Οδό

Εργασίες για την τοποθέτηση στηθαίων στην 11η Επαρχιακή Οδό προγραμματίζει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 1 Μαρτίου. 
Οι εργασίες θα εξελιχθούν στο οδικό τμήμα από τον Σοχό έως τη διασταύρωση Νιγρίτας και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 8.00 το πρωί.  
Ήδη έχει υπάρξει συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας για τα απαραίτητα μέτρα, με σκοπό την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.