Ερχεται το Panic Button για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

⭕️  Πληθαίνουν τα περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών ανηλίκων.

Ανησυχία προκαλεί η έξαρση της βίας ανηλίκων, με την ΕΛ.ΑΣ. να εφαρμόζει μέσα στο επόμενο διάστημα το Panic Button για ανηλίκους. Υπενθυμίζεται πως η χρήση του Panic Button μέχρι πρότινος γινόταν σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και αυτή τη φορά έρχεται να καταπολεμήσει τη βία μεταξύ ανηλίκων.

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει ενέργειες ώστε να γίνει πιο άμεσα αυτή η εφαρμογή, αλλά και ο τηλεφωνικός αριθμός που θα μπορούν να απευθυνθούν τα ανήλικα θύματα και οι γονείς τους», ανέφερε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανήλικη βία η αστυνομία έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα έχει χαρτογραφήσει τα σημεία όπου επαναλαμβάνονται περιστατικά βίας σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

«Βρίσκονται αστυνομικοί τόσο της Ασφάλειας και της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων όσο και ένστολοι αστυνομικοί στα σημεία. Είναι έντονη η παρουσία αστυνομικών για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά το Panic Button και τη χρήση του στις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας δήλωσε πως θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το Panic Button βοήθησε να σωθούν γυναίκες από τα χέρια του κακοποιητή. Σε καμία περίπτωση από αυτές που ενεργοποιήθηκε δεν πρόλαβε ο κακοποιητής και δεν είχαμε καμία γυναικοκτονία», είπε.

Πηγή

Ετικέτα: