Ο συντοπίτης μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ γράφει για το θάνατο του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου

Απόψεις

✍️ “Αλιεύσαμε” από το διαδίκτυο την ακόλουθη άποψη του συντοπίτη μας, Δημητρίου Τσουφλίδη, για το  θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία αναφέρει:

Στον αχανή κόσμου του διαδικτύου, ο καθένας μας μπορεί να γράφει και να λέει ότι επιθυμεί, αρκεί να μπορεί να τα στηρίξει με αποδείξεις όταν κληθεί σε δικαστήριο. (Ακολουθεί σεντόνι)

Ας δουμε μερικά γεγονότα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν:

1) ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ
Έτσι τουλάχιστον τον αναφέρει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους όταν κλήθηκε να αποφασίσει εάν πρέπει να λάβει ΑΜΚΑ εκτός από ΑΦΜ που είχε. Στην με αριθμό 300/2014 γνωμοδότηση του το ΝΣΚ έλαβε υπόψη: 
-ότι στις αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων (Συμβούλιο της Επικρατείας, Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), επί διαφορών μεταξύ του ως άνω φυσικού προσώπου και του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την επονομαζόμενη βασιλική περιουσία και στις οποίες οφείλει να συμμορφώνεται το ελληνικό κράτος, αναγνωρίζεται ως στοιχείο προσδιοριστικό της ταυτότητάς του η λέξη «Βασιλεύς»
-ότι ο τέως Βασιλέας της Ελλάδος Κωνσταντίνος  έχει ήδη λάβει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου από το ελληνικό κράτος αναγραφόμενος στις σχετικές εφαρμογές ως «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου»
Στο διατακτικό της η απόφαση  καταλήγει ότι «κατόπιν των ανωτέρω, επί του τεθέντος ερωτήματος δίδεται η απάντηση ότι, εάν στο πρόσωπο του αιτούντος συντρέχουν και οι λοιπές προβλεπόμενες στο νόμο ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις για απόδοση Α.Μ.Κ.Α., δύναται να του αποδοθεί o AMKA με την αναγραφή “Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου”, ώστε να συμφωνεί με τα φορολογικά του στοιχεία (AΦM κλπ)». : 
(όρα Γνωμοδότηση του ΝΣΚ: shorturl.at/epqD0 )

2) ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 
Μία κηδεία δημοσίου προσώπου μπορεί να γίνει είτε δημοσία δαπάνη είτε με τιμές αρχηγού κράτους είτε και με τα δύο. Η σκόνη που σηκώνεται είναι για τις τιμές αρχηγού κράτους και όχι για τη Δημοσία Δαπάνη που μπορεί να την καλύψει η οικογένεια του Κωνσταντίνου. Στις τιμές αρχηγού Κράτους θα πρέπει να γίνει λαϊκό προσκύνημα, να υπάρχουν τιμητικά αγήματα, να κηρυχθούν κάποιες ημέρες εθνικού πένθους και να γίνουν μεσίστιες οι σημαίες σε δημόσιες υπηρεσίες. Όλη η ταμπακιέρα είναι για αυτό.

3) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΆΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ;
Ακούω πολλούς προοδευτικούς κυρίως του αριστερού χώρου να ζητάνε για διάφορες περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας να μην ξεχνάμε γεγονότα, πρόσωπα κλπ κλπ γιατί έτσι μπορεί να τα ξαναζήσουμε στο μέλλον. Και αναφέρομαι κυρίως στα Βασιλικά Ανάκτορα όπου υπάρχουν. Οι Βερσαλίες στην Γαλλία δέχονται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και φέρνουν εισόδημα στο Γαλλικό Κράτος, παρόλο που κάποιοι ήταν μεγάλοι δυνάστες. Μόνο στην Ελλάδα απαρνιόμαστε την Βασιλεία και δεν αξιοποιούμε τα Βασιλικά Ανάκτορα όπου και εάν βρίσκονται για να μπορέσουμε να έχουμε κάποια έσοδα και να καλύψουμε τη χασούρα των 13.700.000€ που του αποδώσαμε τον Μάρτιο του 2003. Μόνο στην Ελλάδα κρύβουμε την ιστορία μας κάτω από το χαλάκι.

4) Τον Κωνσταντίνο θα τον κρίνει (εκτός από τον λαό που τον έκρινε το 1974) ο ιστορικός του μέλλοντος, άσε που δεν θα το θυμούνται σε λίγο καιρό κανένας Έλληνας μικρότερος των 45 ετών (σήμερα). Η ταφή του δεν θα χαλούσε κανέναν να γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, αφού τέτοιος ήτανε και αυτό δεν αλλάζει. Για το εάν πρέπει να γίνει δημοσία δαπάνη, εγώ προσωπικά θεωρώ πως δεν πρέπει να γίνει και τα όποια έξοδα να καλυφθούν από την οικογένειά του.

5) Ο άνθρωπος πέθανε, ας σταματήσουμε να βγάζουμε χολή και ας σεβαστούμε την απώλεια, ακόμα και εάν θεωρούμε ότι έκανε λάθη εις βάρος της πατρίδας μας. Είπαμε αυτά θα τα κρίνει η ιστορία.

 Μπορείτε να τη δείτε και εδώ

https://www.facebook.com/photo?fbid=6442463309114849&set=a.606948212666417