Γερμανία: Μέχρι τέλη Μαρτίου, η παράδοση αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

ΕΥΡΩΠΗ-ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΤΑΝΚΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΜΠΟΡΙΣ ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ.

Ο Πιστόριους επισκέφθηκε ένα στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στη βορειοδυτική Γερμανία.

«Ο στόχος είναι τα άρματα μάχης, τόσο τα Leopards όσο και τα Marders, να παραδοθούν (στην Ουκρανία) μέχρι τα τέλη Μαρτίου και η στρατιωτική εκπαίδευση να έχει ολοκληρωθεί επίσης μέχρι τότε», τόνισε ο Πιστόριους στη βάση στο κρατίδιο της Κάτω-Σαξονίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γερμανός υπουργός παρακολούθησε εκπαίδευση με άρματα μάχης και χρήση πραγματικών πυρών από τα μικρότερα οχήματα μάχης πεζικού Marder καθώς και εκπαίδευση με προσομοιωτές του βαρύτερου άρματος μάχης Leopard 2.

Πέντε εβδομάδες θα διαρκέσει η εκπαίδευση των Ουκρανών στα άρματα μάχης της Γερμανίας
Ουκρανοί στρατιώτες είναι προγραμματισμένο να εκπαιδευτούν για πέντε εβδομάδες στο Leopard 2A6, ένα προηγμένο άρμα μάχης γερμανικής κατασκευής που θα σταλεί στην Ουκρανία.

«Η διαφορά είναι όπως μεταξύ Mercedes και Lada», είπε ένας Ουκρανός στρατιώτης συγκρίνοντας το γερμανικής κατασκευής Leopard 2 με τα άρματα μάχης T-72 σοβιετικής εποχής που διαθέτει η Ουκρανία.

«Ο στόχος είναι να γίνουν (τα ουκρανικά πληρώματα) έμπειρα για πόλεμο, ώστε να μπορούν να επιβληθούν στη μάχη», τόνισε ένας Γερμανός αξιωματικός, ο οποίος ανέφερε ότι περίπου το 20% των ουκρανικών πληρωμάτων έχουν εμπειρία μάχης ενώ άλλοι έχουν μόνο βασικές στρατιωτικές γνώσεις.

«Οι Ουκρανοί έχουν όλοι υψηλό κίνητρο και πολλή περιέργεια», είπε ο Γερμανός αξιωματικός.

Μαζί με τον Πιστόριους στην επίσκεψη ήταν και ένας κορυφαίος πολιτικός από τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες της αντιπολίτευσης, καθώς και ο Ουκρανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Βλαντίμιρ Κλιτσκό, αδελφός του σημερινού δημάρχου του Κιέβου.

otavoice

Ετικέτα: