Βρετανία: Προσκεκλημένος ο Πρίγκιπας Χάρι στη στέψη του Καρόλου

ΕΥΡΩΠΗ-ΔΙΕΘΝΗ

Στην «άκρη» φαίνεται πως θέλει να βάλει τον «βασιλικό εμφύλιο» ο Βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας, ο οποίος και οξύνθηκε μετά τα όσα αποκάλυψε ο γιος του, Πρίγκιπας Χάρι, στην αυτοβιογραφία του. 

Οπως αναφέρεται ο νέος μονάρχης της χώρας, ο οποίος διαδέχθηκε τη μητέρα του Ελισάβετ μετά και τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο, προσκάλεσε στη στέψη του τον γιο του, αλλά και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, σε μία προσπάθεια για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι το αν το πριγκιπικό ζεύγος θα δώσει το παρών.

Οι προετοιμασίες για την τελετή, που θα γίνει τον Μάιο, επισκιάστηκαν από τις αποκαλύψεις που έκανε ο Χάρι για τον βασιλιά, για τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, στην πρόσφατη αυτοβιογραφία του, σε ένα ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας Netflix και σε διάφορες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του. Λόγω των εξελίξεων αυτών εκφράζονταν αμφιβολίες για το αν ο Κάρολος θα προσκαλούσε τον Χάρι στη στέψη αλλά και για το αν ο τελευταίος θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Δούκας έλαβε πρόσφατα αλληλογραφία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το γραφείο της Αυτού Μεγαλειότητος, σχετικά με τη στέψη», είπε ο εκπρόσωπος του Χάρι. «Η απόφαση για το αν ο Δούκας και η Δούκισσα θα παραστούν δεν θα αποκαλυφθεί από εμάς αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

reader.gr
φωτό hellasjournal.com

Ετικέτα: