(ΒΙΝΤΕΟ) Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας του 23χρονου Κυπριανού – Το προφητικό όνειρο

Συνεντέυξεις

Ο π. Χριστόδουλος, ο πατέρας του 23χρονου Κυπριανού από το Αυγόρου, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μιλά σήμερα στο Mega και συγκλονίζει με με το μεγαλείο της ψυχής του.

«Είναι πολύ δύσκολο .. αλλά είναι αληθινό και η αλήθεια μας ελευθερώνει. Για εμένα δεν είναι δύσκολο; Για εμένα που τον έχω έναν λεβέντη 23 χρονών έτοιμο να τον παντρέψω, με τα όλα του και άνθρωπο που πρόσεχε την ζωή του τόσο πολύ, που δεν θυμάμαι μία φορά να διαφωνήσαμε σε κάτι.. Ένα φωτεινό πλάσμα που καταπιανόταν με τα πάντα. Ήταν φοιτητής Νομικής, ψάλτης, άριστος καταδρομέας και λάτρης της βυζαντινής μουσικής… Δεν άφησε Θεία Λειτουργία από βρέφος.  Ο Χριστός κυκλοφορούσε μέσα του» λέει συγκινημένος ο πατήρ Χριστόδουλος.

«Ο Κυπριανός θα παντρευόταν στις 27 Αυγούστου την αγαπημένη του, Χριστίνα»

«Για να κάνεις γάμο μέσα στη Θεία Λειτουργία πρέπει και οι δύο να είναι αγνοί. Και περίμεναν… Είχε γνωρίσει μια καλή κοπέλα. Σπουδαία κοπέλα. Κι έκαναν έναν αγώνα να παντρευτούν αγνά και όμορφα. Παρθένοι και οι δύο. Και περίμεναν την ημέρα του γάμου, 27 Αυγούστου για να ενώσουν τις ζωές τους με τον Θεό και τους ανθρώπους», είπε ο πατέρας του φοιτητή.

Δύο κορώνες θα φορούσαν στην τελετή όπως είναι το έθιμο. Ταξίδεψαν μέχρι την Άνδρο για να ευλογήσουν τα στέφανα τους. Η Χριστίνα πήρε το αεροπλάνο για Κύπρο και ο Κυπριανός το τραίνο για Θεσσαλονίκη για να τελειώσει τις σπουδές του στην Νομική.

«Η Χριστίνα θα ερχόταν εδώ στην Κύπρο με αεροπλάνο και συμφώνησαν μόλις φτάσει, όποιος φτάσει πρώτος να πάρει τηλέφωνο τον άλλο. Παίρνει η Χριστίνα τηλέφωνο το βράδυ γύρω στις δώδεκα τον Κυπριανό, που ήρθε στην Κύπρο, και δεν απαντά. Έρχεται εδώ να με βρει, εγώ ήμουν ξύπνιος για να μου πει, δεν απαντά ο Κυπριανός και ανησυχώ».

«Ήταν ο αδελφός του εκεί. Έχω ακόμα έναν φοιτητή στην Ελλάδα τώρα. Τον περίμενε εκεί στα τρένα και με ενημέρωνε κάθε τόσο ότι ήρθε ένα λεωφορείο και δεν είναι μέσα ο Κυπριανός, μέχρι τα ξημερώματα» συνεχίζει ο τραγικός πατέρας.

Το προφητικό όνειρο του παππού του 23χρονου

Σύμφωνα με τον πατέρα του Κυπριανού, ο παππούς του 23χρονου, ιερές επίσης εξομολογήθηκε στον 23χρονο φοιτητή ένα όνειρο που έμελλε να είναι προφητικό: είδε την Χριστίνα να στεφανώνεται μία στήλη φωτός, σαν να προοικονομούσε όλα όσα έμελλαν να συμβούν…

«Ο παππούς είναι 87 χρονών αυτή τη στιγμή. Είναι ιερέας ο πατέρας μου. Κι έκανε προσευχή και τον φώναξε μια μέρα και του λέει «θα σου πω κάτι παιδί μου. Είδα τους γάμους σας με τη Χριστίνα. Και είδα τον παπά που στεφάνωνε τη Χριστίνα αλλά όταν γύρισε να στεφανώσει εσένα είδε να στεφανώνεται μια στήλη φωτός. Όχι εσύ» του λέει και «δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό το πράγμα». Και φαίνεται ο παππούς – πέρσι το είδε αυτό το πράγμα – ήταν ανήσυχος ο Κυπριανός και μου το είπε», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Και του λέω «κοίταξε δεν μπορούσε εμείς να ξέρουμε». Ο παππούς βέβαια, εγώ ξέρω τον πατέρα μου ότι δεν μιλάει τυχαία.

Είδε αυτό το πράγμα και είχε και μια έγνοια και με ρωτούσε «θα γίνουν μπαμπά οι γάμοι; τι λέει ο παππούς;» Και του λέω «κοίταξε παιδί μου. Ό,τι είναι από τον Θεό θα γίνει». Και δεν παντρεύτηκε στην γη. Όμως, μπήκε μέσα στο φως…».

«Ο Γολγοθάς στην Ελλάδα…»

Ο σορός του Κυπριανού ταυτοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2023… Το μόνο που ζητούσε ο ιερέας πατέρας του ήταν να τιμήσει την σορό του αδικοχαμένου γιου του.

«Εδώ στην Ελλάδα, δεν θα σου κρύψω ότι ένιωσα, ότι ο Γολγοθάς μου συνεχίζεται. Μέσα μου κατάλαβα ότι έφυγε ο Κυπριανός αλλά τουλάχιστον το σώμα του δεν μπορούσα να πιστέψω, ότι ένα σώμα το οποίο είχε τόσο Χριστό μέσα ότι ξαφνικά έγινε παρανάλωμα του πυρός, τουλάχιστον, λέω, το σώμα του Θεέ μου θέλω να το θάψω όπως του πρέπει», συμπλήρωσε ο πατήρ Χριστόδουλος.

«Τη σορό του παιδιού, εγώ τους έλεγα: «δώστε μου την όπως είναι, καμένος, καμένος, όπως είναι το θέλω ότι έμεινε να το θάψω, να τον περιποιηθώ εγώ ο ίδιος, όπως λέει η πίστη μας» γιατί το σώμα, παιδί μου είναι ιερό. Σκέψου να κυκλοφορεί ο Χριστός μέσα στο σώμα και εγώ το σώμα αυτό να μην το τιμήσω, σημαίνει ότι ατιμάζω τον Χριστό παιδί μου, που βαφτιστήκαμε στο όνομά Του».

Τα όσα φανέρωσε στον επικήδειο του γιου του που ο ίδιος τέλεσε σε κλίμα οδύνης… συγκλονίζουν: «Το πρόσωπό του μπορείτε να δείτε ότι έχει αρκετούς μώλωπες, αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του. Εμάς μας έσκασαν εκεί ότι θα βρίσκαμε κάτι κομμάτια. Δεν μας το έδειξαν στην Ελλάδα, δεν το επέτρεψαν να το δούμε. Το είδαμε μετά».

«Δεν άφησε Θεία Λειτουργία από βρέφος. Η μάνα του και εγώ τον είχαμε κοντά στον Χριστό και μετά αυτός επέλεξε ο ίδιος στην εφηβεία του, στον στρατό του, όταν πήγε στη Θεσσαλονίκη να σπουδάσει νομικά ήταν μέσα… Ο Χριστός κυκλοφορούσε μέσα του. Δεν πίστεψα καμιά στιγμή ότι το σώμα του διαλύθηκε», είπε ο πατέρας του Κυπριανού.

orthodoxianewsagency.gr

Ετικέτα: