(ΦΩΤΟ) Επιτυχίες μαθητών/τριών του Νομού μας σε αγώνες επιχειρηματολογίας & αυθόρμητου λόγου

Παιδεία

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας
Ανακοινώνεται ότι:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ιωάννη Γκανάκα διοργάνωσαν με επιτυχία Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Λυκείων και Αυθόρμητου Λόγου Γυμνασίων.

Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας μεταξύ μαθητών των Γενικών Λυκείων πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8-3-2023 στο Γενικό Λύκειο Σκύδρας με τη συμμετοχή δώδεκα (12) εκπαιδευτικών και τριάντα τριών (33) μαθητών από τα παρακάτω Γενικά Λύκεια: 

✔️  1ο ΓΕΛ Έδεσσας     
✔️  ΓΕΛ Κρύας Βρύσης 
✔️  1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών  
✔️  ΓΕΛ Σκύδρας  

Στην ανωτέρω διαδικασία διακρίθηκαν τα παρακάτω σχολεία: 

✔️  1ο βραβείο:  To 1o ΓΕΛ Εδεσσας 
✔️  2ο βραβείο: Το  ΓΕΛ Κρύας Βρύσης με την 2η ομάδα 
✔️  3ο βραβείο:  Το ΓΕΛ Κρύας Βρύσης με την 1η ομάδα 

Οι Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου μεταξύ μαθητών των Γυμνασίων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10-03-2023 στο 1ο Γυμνάσιο ΄Εδεσσας με τη συμμετοχή εννιά (9) εκπαιδευτικών και τριάντα (30) μαθητών από τα παρακάτω Γυμνάσια

✔️  1ο Γυμνάσιο Έδεσσας      
✔️  1ο Γυμνάσιο Αριδαίας  
✔️  Γυμνάσιο Σκύδρας  
✔️  Γυμνάσιο Ν. Μυλοτόπου 

Στον Αυθόρμητο Λόγο διακρίθηκαν οι εξής μαθητές: 

✔️  1ο βραβείο: Μάριος Αρνάκης από το Γυμνάσιο Νέου Μυλοτόπου    
✔️  2ο βραβείο: Μαρίνα Πανηγυράκη από το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας   
✔️  3ο βραβείο: Μαγδαληνή Αϊναλίδου από το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας  

Τα βραβεία επιδόθηκαν στους νικητές και στους συμμετέχοντες από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Πέλλας Βασιλική Βυρώζη και τον Σύμβουλο Φιλολόγων Ιωάννη Γκανάκα.

Με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος των Αγώνων Επιχειρηματολογίας που είναι η καλλιέργεια της σκέψης και η επαφή των μαθητών με θέματα που, ενώ δεν διδάσκονται στα σχολεία σε ειδικό και συγκεκριμένο μάθημα, βρίσκονται διάχυτα σε όλο το εύρος της διδακτέας ύλης και είναι ευρύτερα γνωστά από τον Τύπο και τα Μ.Μ.Ε. 
Μέσω των Αγώνων οι μαθητές εξασκούνται να σκέφτονται λογικά, ώστε να είναι ικανοί να καθορίζουν με ακρίβεια τα κεντρικά σημεία των θεμάτων που τους δίνονται, να παρουσιάζουν τις απόψεις τους με πειστικά επιχειρήματα και να αντιμετωπίζουν με ετοιμότητα τις ερωτήσεις που τους τίθενται.

Άπαντες οι συμμετέχοντες δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τους Αγώνες και την επιθυμία τους να διατηρηθεί ο θεσμός.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ιδιαίτερα τονίζεται η συμβολή του ΓΕΛ Σκύδρας και του Διευθυντή, Μιχαήλ Χαραλαμπίδη, και του 1ου Γυμνασίου Εδεσσας και της Διευθύντριας, κ. Σταματίας Αρβανιτίδου, για τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΡΕΜΤΖΕΣ