Γιαννιτσά: Δρόμος Θυσίας 2023 – Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Αθλητικά

Ο Δρόμος Θυσίας 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, με ριζικές αλλαγές, καθώς μετά από σχετικές προτάσεις και συσκέψεις της οργανωτικής επιτροπής, αλλάζει ο χώρος εκκίνησης και οι διαδρομές του Ημιμαραθωνίου, του Δρόμου “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΟΝΤΖΟΣ” και του Δρόμου των μαθητών. 

Συγκεκριμένα η εκκίνηση του 10ου Ημιμαραθώνιου Πέλλας θα γίνει στον πεζόδρομο Γιαννιτσών – πλατεία ΕΠΟΝ. Οι δρομείς θα διασχίσουν την αγορά των Γιαννιτσών, την πλατεία Γκόνου Γιώτα, θα περάσουν έξω από τον Ομαδικό Τάφο, το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πνευματικό κέντρο, το Φιλίππειο, την οδό Μακεδονομάχων με τις μακεδονικές κατοικίες, έχοντας δεξιά τους τον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως και το μνημείο του Μακεδονικού Αγώνα.

Στη συνέχεια θα τρέξουν μέσα από τις Αμπελειές, το Νέο Μυλότοπο, με την μοναδική θέα του Πάϊκου και των γύρω ορεινών όγκων και διασχίζοντας την Αξό θα επιστρέψουν, μέσω της οδού 20ης Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο όπου θα γίνει ο τερματισμός στην Πλατεία ΕΠΟΝ, ακριβώς στο σημείο εκκίνησης.  

Ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, συζήτησε και αποδέχτηκε τις προτάσεις των υπεύθυνων της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, που είναι ο Νίκος Τομπουλίδης -μαραθωνοδρόμος και πρόεδρος της Ο.Μ.Γ., ο Γρηγόρης Λίγας – εθελοντής ποδηλάτης- δρομέας και συντ. καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ο Τάσος Οργαντζόγλου – ποδηλάτης, ο Γιώργος Γρηγοριάδης – καθηγητής Φ. Αγωγής και προπονητής στίβου και η Δώρα Συλλέκτη πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνη γραφείου αθλητισμού του Δήμου Πέλλας.  

Ο διοικητής της Τροχαίας, Βασίλης Πλούγαρλης, υπεύθυνος ασφαλείας του αγώνα, συναίνεσε και τόνισε την αναγκαιότητα των αλλαγών, λόγω της έως τώρα διέλευσης από την εθνική οδό.

Στις αλλαγές συναίνεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Δημητριάδης.  

Ο Δρόμος “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΟΝΤΖΟΣ” και ο Δρόμος των μαθητών θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό στον πεζόδρομο Γιαννιτσών ενώ οι διαδρομές θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα με την προκήρυξη του αγώνα. 

Την Παρασκευή 31/3, οι υπεύθυνοι με τον επίσημο πιστοποιητή της IAAF / ΑΙΜΣ, Γιώργο Δούση, έκαναν την καταμέτρηση του αγώνα και στο επόμενο διάστημα παράλληλα με την διεθνή πιστοποίηση θα δημοσιευθεί η προκήρυξη του Δρόμου Θυσίας 2023.
 
Γιαννιτσά 6/4/2023