Εύα Καϊλή: “Θέλω να είμαι με την κόρη μου” – Οι πρώτες δηλώσεις…

Παραπολιτικά

Τις πρώτες δηλώσεις της Εύας Καΐλή μετά την αποφυλάκισή της φιλοξενεί η La Repubblica.

Σύμφωνα με την La Repubblica, η Εύα Καΐλή δήλωσε πως ανυπομονεί να βρεθεί με την κόρη της, και πως θα συνεχίσει να δίνει μάχη για την αθωότητά της.

«Περιμένω εναγωνίως το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» δήλωσε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την La Repubblica.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για το Qatar Gate, και σύμφωνα με το Politico, ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην πολύμηνη προσπάθεια των αρχών να ξεκαθαρίσουν ποιοι μπορεί να βρίσκονταν υπό την επιρροή ξένων κυβερνήσεων ενώ εργάζονταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο, Christian De Valkeneer, σημείωσε πως τίποτα δεν προμηνύει πως θα έχουμε σύντομα μια δίκη.

«Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε. Στο Βέλγιο, πρόσθεσε ο De Valkeneer, η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση θεωρείται «επέκταση του εντάλματος σύλληψης, με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή».

Όπως αναφέρει το newsit.gr οι αρχές σύντομα δεν θα έχουν κανέναν στη φυλακή για το σκάνδαλο Qatar Gate, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι έρευνες έχουν επιβραδυνθεί, χωρίς άλλες συλλήψεις και με τη σταδιακή απελευθέρωση υπόπτων σε κατ’ οίκον περιορισμό.

φωτό govnews.gr