Εργασίες κοπής πρασίνου στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Εδεσσας

Κεντρική Μακεδονία

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στην Επαρχιακή Οδό Νέων Μουδανιών – Κύκλωμα Κασσάνδρας, στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στην Επαρχιακή Οδό Νέων Μουδανιών – Κύκλωμα Κασσάνδρας, στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου.  
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου στα εξής σημεία: 
Επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών στο τμήμα από τον Α/Κ Νέας Καλλικράτειας (Χ.Θ. 41+000) έως τον Α/Κ Σιθωνίας/Κασσάνδρας (Χ.Θ.61+700) και επί της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών- Κύκλωμα Κασσάνδρας, δεξιά των οδών και στις δύο κατευθύνσεις, τμηματικά, κατά το χρονικό διάστημα έως και την Τρίτη 9 Μαΐου. 
Επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και επί της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης), δεξιά των οδών και στις δύο κατευθύνσεις, τμηματικά, έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου. 
Οι εργασίες έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν τις παραπάνω ημέρες με ώρα έναρξης στις 7 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες  
Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων των παραπάνω οδών για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.  
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών, με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας και με το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.  
 
Εργασίες κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου.  
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στους εξής κόμβους: στον Α/Κ Κ6 (Νεαπόλεως), στον Α/Κ Κ7 (Επταπυργίου), στον Α/Κ Κ8 – Κ9 (Τριανδρίας- Τούμπας), στον Κ11 (Πυλαίας) και στον Α/Κ Κ12 (Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών).  
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν τμηματικά έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, αρχικά στην κατεύθυνση προς ανατολικά κατά τις ώρες 07.00-14.00 και στη συνέχεια στην κατεύθυνση προς δυτικά, από τις 10 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.  
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.