(ΒΙΝΤΕΟ) Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές: “Δεν χάθηκε καμία ζωή – Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε…”

Πολιτική

«Η σημερινή επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας μας βρίσκει να παλεύουμε με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Παρά την επέλαση της φωτιάς δεν χάθηκε καμία ζωή, αποδεικνύεται ότι απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής για την ψήφο των αποδήμων, ξεκινώντας την ομιλία του αναφερόμενος στα πύρινα μέτωπα ανά τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

https://youtu.be/djS8di0LWR0

Ενώ πρόσθεσε: «Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει με απανωτούς καύσωνες, ισχυρούς ανέμους, στη Ρόδο έχουμε επίμονους ανέμους που ξεπερνούν τα 6 μποφόρ εδώ και μέρες. Στη Ρόδο μετά τη 2η μέρα που η φωτιά είχε δείξει κάποια σημάδια ύφεση, η φωτιά έκανε νέα μέτωπα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν οργανωμένα και εγκαίρως σε ασφαλή σημεία. Ευγνωμονούμε πυροσβεστική, πολιτική προστασία, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, εθελοντές για την αυταπάρνησή τους».

«Για τις επόμενες μέρες και εβδομάδες πρέπει να είμαστε όλοι σε μόνιμοι επιφυλακή. Τα λόγια μου είναι ειλικρινή και περιγράφουν την αλήθεια. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με αντίπαλο το μέτωπο της φωτιάς.

Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που επλήγησαν. Η Ρόδος αντιμετώπισε πρόβλημα στο 10% των κλινών της. Ο απολογισμός θα έρθει πλήρης, όταν κάνουμε και τον συνολικό μας απολογισμό», ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ετικέτα: