Γιορτάζει η Ιερά Μονή Παναγία Γουμένισσας – Οι Θείες Ακολουθίες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Με την ευκαιρία της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ανακοινώνει ότι: 

  Την Δευτέρα 14ης Αυγούστου, στις 7 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερικός στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γουμένισσας. Θα επακολουθήσει η έξοδος του Επιταφίου, με τα Εγκώμια.  

  Το πρωί (15/8) θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία. 

  για τη Σύναξη των χαρίτων και των θαυμάτων της σεπτής Της εικόνας της επονομαζομένης “Παναγίας Γουμένισσας”, διά της οποίας θαυμαστώθηκε το έλεος του Κυρίου, θα τελεσθούν ως οι κατωτέρω ακολουθίες: 
▪️ την 16η Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη, θα ψαλεί, στις 7 μ.μ., η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού. Κατ᾽ αυτήν θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ανάστημα της τοπικής μας Εκκλησίας.  
▪️ την 17η Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, θα προσθεί των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, που τυγχάνει να είναι και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με συλλειτουργούς τον Σεβ. Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεον και τον οικείο Ποιμενάρχη.

Στη συνέχεια θα λιτανευθεί η θαυματουργή εικόνα στην ιστορική πόλη της επαρχίας μας.  

Προσκαλούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα να τιμήσει την εορτή της Μεταστάσης στους ουρανούς της Θεοτόκου, αντιτιμώμενον υπ᾽ Αυτής με τις πλουσιοπάροχες και ζωοδότριες θείες δωρεές. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

φωτό