Ο Τάσος Δίου “φορτσάρει” για να πετύχει τους στόχους του στο Δήμο Εδεσσας

Συνεντέυξεις

“Εχω καταβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πέλλας, μεγάλη προσπάθεια για το άνοιγμα της αγοράς στην Ασία…”

Ο Τάσος Δίου επέστρεψε, τον περασμένο Μάιο, στο δημοτικό συμβούλιο και από τότε έχει … “σηκώσει τα μανίκια” και δουλεύει σκληρά, χωρίς να υπολογίζει ωράριο, για ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

“Παραμένω ενεργός πολίτης” δηλώνει στην “ε”, στην πρώτη του συνέντευξη και προσθέτει πως “δε σταμάτησα ποτέ να συμμετέχω στις διαδικασίες και στο έργο του Δήμου Έδεσσας”.
Ονειρό του και κυρίαρχος στόχος του είναι η δημιουργία δεσμών με την Ασία και συγκεκριμένα με τις χώρες Ιαπωνία, Ταϊβάν και Βιετνάμ, “τόσο με επίσημους κρατικούς φορείς όσο και με επιχειρηματίες”, εξομολογείται στην “ε”, ενώ, σε άλλο σημείο της συζήτησης, φορτισμένος και συγκινημένος, θυμάται τη συμβουλή που του έδινε ο αείμνηστος πατέρας του, την οποία τηρεί σα “θησαυρό”.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στην “ε” είναι η ακόλουθη:

“Ε”: Τάσο να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή, ταξιδεύοντας….στο πρόσφατο παρελθόν. Πώς ένιωσες όταν επέστρεψες, τον περ. Μάιο, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου;
– Επειδή παραμένω ενεργός πολίτης και δε σταμάτησα ποτέ να συμμετέχω στις διαδικασίες και στο έργο του Δήμου Έδεσσας, ήταν μια συνέχεια η επιστροφή μου στη θέση του αιρετού στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Φυσικά και είναι ιδιαίτερα τιμητικό να συμμετέχεις στην πραγματική διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου και να συνεχίσεις να προσφέρεις στο τόπο σου, μέσα από τα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Ε”: Φαίνεται, πάντως, πως έχεις “φορτσάρει” και έχεις σηκώσει μανίκια. Σε ποιούς τομείς έχεις επικεντρωθεί και που έχεις δώσει βαρύτητα;
– Με την αρμοδιότητα του Αντιδημάρχου Έδεσσας, με τομέα ευθύνης την πολιτική προστασία αλλά και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς καταβάλλουμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, τη μέγιστη προσπάθεια, ώστε να προετοιμαστούμε, έγκαιρα και σωστά, για κάθε ενδεχόμενο. 
Επισημαίνω ότι, κάναμε καταγραφή όλου του πληθυσμού στην πιο επικίνδυνη περιοχή της Έδεσσας για πυρκαγιά, στην περιοχή έναντι του Σιδηροδρομικού Σταθμού (Καραμάν), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κατοίκους με κινητικά προβλήματα και ιδιαίτερες ανάγκες, ώστε μέσα από ένα επιμελημένο σχεδιασμό να υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης για εκκένωση της περιοχής. 
Επίσης, προγραμματίζουμε άσκηση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να υπάρξει αποτύπωση τυχόν προβλημάτων και αστοχιών στον υπάρχον σχεδιασμό. 
Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία εγκαταστήσαμε στο δημοτικό κτήριο υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι on-line με την πολιτική προστασία και την πυροσβεστική καθώς και φορητά GPS συνδεδεμένα με το σύστημα και μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε αυτοκίνητα, είτε σε ανθρώπους, ώστε να περιορίσουμε τον κίνδυνο απώλειας σε περίπτωση έκτακτων αναγκών. 
Επίσης, έχει προγραμματιστεί εξειδικευμένο σεμινάριο, ώστε να καταρτιστεί το προσωπικό του Δήμου Έδεσσας στα νέα on-line συστήματα, για να επιτύχουμε την μέγιστη αποτελεσματικότητα και τη συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 
Όσο αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με ιδιαίτερη ευαισθησία, τόσο στα ίδια όσο και στην κοινωνία της πόλης μας, προχωράμε σε σειρά παρεμβάσεων στο υφιστάμενο κυνοκομείο της Έδεσσας, με τσιμεντοστρώσεις στα σημεία που επιβάλλεται για την ευζωία των μικρών μας φίλων, καθώς και άλλες παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο άνετη και λειτουργική την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 
Επίσης, προχωράμε τις διαδικασίες για την προμήθεια ειδικού οχήματος για την μεταφορά και την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ παράλληλα είμαστε σε επαφή με τις φιλοζωικές εταιρείες της Έδεσσας και εθελοντές κτηνιάτρους για νέο πρόγραμμα στειρώσεων, κυρίως σε γάτες καθώς παρατηρείται μια αύξηση του πληθυσμού στην πόλη. 
Κλείνοντας, θα ήθελα να προσθέσω, γιατί πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας ότι μέσα από τη συλλογική δουλειά των ανθρώπων του Δήμου και των προκατόχων μου στον τομέα αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα δημοπρατηθεί έργο για την κατασκευή του νέου σύγχρονου κυνοκομείου.

“Ε”: Πριν λίγες μέρες, εξάλλου, ανακοινώθηκε και η εκ νέου υποψηφιότητά σου, στο ψηφοδέλτιο “Συνεργασία Ευθύνης” του Γιάννη Μουράτογλου. Εφόσον εκλεγείς, ποιοί θα είναι οι στόχοι σου;
– Πάντα στόχος κάθε αιρετού είναι η προσφορά στον τόπο του και την κοινωνία. 
Η “Συνεργασία Ευθύνης” λειτουργεί συλλογικά. Καταρτίζουμε από κοινού το πρόγραμμα της νέας περιόδου με σαφήνεια και στόχο την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων σε κάθε περιοχή του Δήμου μας για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και την εξάλειψη των προβλημάτων. 
Δεσμεύομαι πως θα συνεχίζουμε να υλοποιούμε κοινούς στόχους και οράματα με την κοινωνία και τους δημότες του Δήμου Έδεσσας.

“Ε”: Τάσο, είσαι ένας άνθρωπος της αγοράς. Στις καθημερινές σου επαφές με τους πολίτες, ποιά ζητήματα θέτουν, ποιά προβλήματα ζητούν να λυθούν, πού συμφωνείτε;
– Τα προβλήματα του Επιχειρηματικού κόσμου αφορούν κυρίως την προοπτική του αύριο και το ρόλο που επιτελεί ο κάθε Δήμος, ώστε να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή και να προχωρήσει σε δράσεις εξωστρέφειας, τόσο για το τουρισμό όσο και για τα νωπά και μεταποιημένα τρόφιμα, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του πλούτου της περιοχής μας. 
Ρόλος μας είναι να καλλιεργήσουμε το κλίμα, ώστε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και οι επιχειρήσεις να παίξουν το σημαντικό ρόλο τους, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, συγκρατώντας παράλληλα τους νέους στον Δήμο μας. 
Προσωπικά, στόχος μου είναι και παραμένει, το άνοιγμα της αγοράς στην Ασία. 
Έχω καταβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πέλλας, μεγάλη προσπάθεια για το άνοιγμα της αγοράς στην Ασία, με προσωπικές επαφές και επισκέψεις, αφού επαγγελματικά έχω πολύχρονη συνεργασία με αυτές τις χώρες (Ιαπωνία, Ταϊβάν και Βιετνάμ), στήνοντας δεσμούς, τόσο με επίσημους κρατικούς φορείς όσο και με επιχειρηματίες, κάνοντας βήματα προς την επίτευξη της ευρύτερης συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της Ασίας.

“Ε”: Ποιά συμβουλή σου έδινε ο πατέρας σου, που τη τηρείς σα “θησαυρό”;
– Ο πατέρας μου ήτανε και αυτός άνθρωπος της αγοράς και ανέπτυξε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Έδεσσα και με έδρα την πόλη μας δικτύωσε και σε άλλες πόλεις την επιχειρηματική του δραστηριότητα. 
Συνεχίζουμε, μαζί με τον αδελφό μου, την βασική επιχειρηματική δράση, που μας άφησε παρακαταθήκη, ενώ παράλληλα επενδύσαμε σε νέα επιχειρηματικά σχέδια με την ανακύκλωση αυτοκινήτων.
Πάντα η συμβουλή του ήταν να λειτουργούμε έντιμα, με όραμα και να βλέπουμε σε κάθε επιχειρηματικό μας βήμα πώς θα συμβάλλουμε και θα βοηθούμε και την κοινωνία.

*η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην έντυπη εφημερίδα “εδεσσαϊκή” Ν. Πέλλας

♦️ Ακολούθησε το edessaiki.gr στο Facebook… για να μη χάνεις είδηση!