ΣΟΥΠΕΡ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Αθλητικά Ελλάδα Νέα

Τους καλοκαιρινούς μήνες, το θερμόμετρο στην ΕΡΤ θα χτυπήσει… κόκκινο, όσον αφορά στις αθλητικές μεταδόσεις.

Βεβαίως, κυριαρχούν οι δύο μεγάλες διοργανώσεις: το Euro 2024 στη Γερμανία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Το Εuro 2024 διεξάγεται από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου και η ΕΡΤ θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας μεταδίδοντας και τους 51 αγώνες, ως και τον τελικό.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα λάβουν χώρα από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου. Η αθλητική ομάδα της ΕΡΤ θα είναι στο Παρίσι, για να μεταφέρει τον παλμό του κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης με περισσότερες από 700 ώρες μεταδόσεων σε πέντε κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤSPORTS1, ΕΡΤSPORTS2).

Υπάρχει βέβαια και το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, που θα λάβει χώρα στο ΣΕΦ 2 με 7 Ιουλίου και θα κρίνει την παρουσία της Εθνικής μας στο Παρίσι. Η Ελλάδα θα είναι η οικοδέσποινα ενός εκ των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά και κληρώθηκε σε ίδιο όμιλο με Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο, ενώ στον άλλο όμιλο θα παίξουν η Σλοβενία, η Νέα Ζηλανδία και η Κροατία. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στα ημιτελικά (ο πρώτος του ενός ομίλου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του άλλου) και οι νικητές θα παλέψουν στον τελικό της 7ης Ιουλίου για το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Στο πρόγραμμα βεβαίως και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου) όπου η EΡΤ θα καλύψει με καθημερινές αθλητικές μεταδόσεις τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών.

Και στίβος στο πρόγραμμα. Το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου διεξάγεται 7 με 12 Ιουνίου στη Ρώμη, με κάλυψη από την ΕΡΤ, όπως και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου (17 Ιουνίου – 23 Ιουνίου).

Πηγή