ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Ελλάδα Επιστολές Μακεδονία Νέα Σκύδρα Στήλες

Νέο έγγραφο για τη «Διατήρηση κι αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας» απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Βουλευτή Πέλλας Διονύσιο Σταμενίτη και τους Βουλευτές Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη, Γιώργο Καρασμάνη και Θεοδώρα Τζάκρη.

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου (αρ. πρ. 3834/Δ.15-4-2024) είναι το παρακάτω:

«Σε συνέχεια της επιστολής μου (αρ.πρ.3501/5-4-2024) που αναφέρονταν στο αντικείμενο του θέματος και των όσων έχουν προκύψει ακολούθως μετά τις ενέργειες του Δήμου: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας την Τετάρτη 10 Απριλίου και την επομένη ημέρα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αθήνα για το ίδιο θέμα, και δεδομένης της σπουδαιότητας του και της κρισιμότητάς της πορείας και της εξέλιξής του θα πρέπει να ενταθούν οι μέχρι τώρα προσπάθειες και οι ενέργειες όλων μας, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μας δικαιώσει.
Σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί στην Κ.Ε.Δ.Ε. και στην Π.Ε.Δ.Κ.Μ.

Σας ζητώ λοιπόν στο πλαίσιο της διαβούλευσης να συνεχίσετε και να εξαντλήσετε κάθε περιθώριο, ν’ασκήσετε κάθε δυνατή πίεση, ώστε το καθ’όλα δίκαιο αίτημά μας για τη διατήρηση κι αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας να γίνει αποδεκτό και σεβαστό.

Στην ουσία βεβαίως πρόκειται για δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση του κράτους στο πλαίσιο της αρχής της ισότητας και της δίκαιης αντιμετώπισης όλων των πολιτών.

Ο Δήμος μας, η κοινωνία μας έχει ξεσηκωθεί και δεν πρόκειται να δεχθεί τέτοια αντιμετώπιση, όταν μάλιστα υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Έδεσσας με ψήφισμά του στις 11 Απριλίου τάχθηκε υπέρ της διατήρησης κι αναβάθμισης του Ειρηνοδικείου Σκύδρας και κήρυξε αποχή επ’αόριστον.

Σήμερα, επίσης (15 Απριλίου) πραγματοποιήθηκε μπροστά
στο Ειρηνοδικείο Σκύδρας, στην πλατεία Σαφραμπόλεως, μεγάλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή πολιτών, του Δήμου, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών.
Είναι βεβαίως εξωφρενικό, παράδοξο κι αντιφατικό να επιδιώκεται η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας με ιδιόκτητο, άνετο, τριώροφο, λειτουργικό κτήριο και η μεταφορά του σ’ένα ενοικιαζόμενο, απαρχαιωμένο, δυσλειτουργικό, ασφυκτικά στενό και περιορισμένο κτήριο, αυτό της Έδεσσας, που αποτελεί, το λιγότερο, προσβολή για όλους: κεντρική διοίκηση, πολίτες, δημόσιους λειτουργούς, δικαιοσύνη.

Δεν είναι δυνατό να προκαταλαμβάνονται και να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην μας. Δεν είναι δυνατό να «τιμωρούμαστε» διαρκώς, επειδή βρισκόμαστε στο κέντρο του Νομού, πράγμα που από πλεονέκτημα έχει αντιστραφεί σε μειονέκτημα σε βάρος του Δήμου μας και υπέρ άλλων Δήμων.
Σας καλώ λοιπόν σε συνεχή αλληλοενημέρωση, επικοινωνία και συνεργασία ώστε με κοινή, συντονισμένη δράση και κινητοποίηση να εντείνουμε και να κορυφώσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική επιτυχία και δικαίωση».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ