ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ (ΦΩΤΟ)

Γιαννιτσά Ελλάδα Μακεδονία Νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση

📍Με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις έφυγε η φιλοξενούμενη Τουρκική εκπαιδευτική αποστολή από τον Δήμο Πέλλας….

Ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο στα Γιαννιτσά η εβδομαδιαία επίσκεψη της 10μελούς Τουρκικής εκπαιδευτικής αποστολής στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS στον Δήμο Πέλλας.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλάμβανε το πρωί επίσκεψη στα Οθωμανικά μνημεία της πόλης για τα οποία με την βοήθεια της συμπολίτισσάς μας Ελισάβετ Μυστακίδου, γνώστριας της Τουρκικής γλώσσας, ενημερώθηκαν για την ιστορία τους, όπως φυσικά και της πόλης των Γιαννιτσών, μένοντας εντυπωσιασμένοι.

Στην συνέχεια, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πέλλας, Ευστάθιου Φουντουκίδη ο Δήμος παρέθεσε προς τιμήν τους γεύμα στις Πηγές της Αραβησσού μεταφέροντάς τους με το λεωφορείο του Δήμου, όπου γευμάτισαν απολαμβάνοντας τοπικές γεύσεις αλλά και κοινές των δύο χωρών, ενώ διασκέδασαν με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια, γνωστά και στις δύο χώρες.

Κατενθουσιασμένοι οι φιλοξενούμενοί μας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το Δήμαρχο και το Δήμο Πέλλας, όπως και στους καθηγητές και τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών μέσω του οποίου έγινε η επίσκεψή τους στην Ελλάδα και αντάλλαξαν ευχές και υπόσχεση για τακτική επικοινωνία και σύντομη αντάμωση.

Γραφείο Τύπου