Ο Μαραθώνιος Αθήνας γίνεται …. Virtual Μαραθώνιος…!!!!

Αθλητικά

Η ματαίωση του Μαραθωνίου Αθήνας για το 2020 είναι δυστυχώς ένα γεγονός που λυπεί όχι μόνο τον ΣΕΓΑΣ ως διοργανωτή, αλλά και το σύνολο της δρομικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δυστυχώς οι υπάρχουσες συνθήκες μας οδήγησαν σε μια δύσκολη απόφαση, την οποία εργαστήκαμε πολύ για να αποφύγουμε, ελπίζοντας ότι το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που είχε καταρτίσει ο ΣΕΓΑΣ θα επέτρεπε στην Ελληνική Πολιτεία να δώσει την άδεια της για να προχωρήσουμε σύμφωνα με το σχεδιασμό μας.
Παρόλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι ότι μια νέα κατάσταση θα διαμορφωθεί σύντομα, τα υγειονομικά δεδομένα θα βελτιωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα και όλες οι άλλες χώρες του κόσμου θα ανακάμψουν και θα ξεπεράσουν τους σκοπέλους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτή την περίοδο και όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό, πιο υγιές 2021. 
Η δρομική κοινότητα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο έχει μια μοναδική δυναμική και ζωντάνια που όχι μόνο δεν περιορίστηκε αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά αντίθετα διευρύνεται και μεγαλώνει. Είναι προφανές αυτό από όλες τις διεθνείς σχετικές ειδήσεις, αλλά και σε όλες τις γειτονιές, τους δρόμους, τα πάρκα και τα στάδια της Ελλάδας.
Σε αυτή τη δρομική κοινότητα και με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος της προετοιμαζόταν μέχρι σήμερα για συμμετοχή στους αγώνες του ετήσιου ιστορικού γεγονότος, ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας πήραν την απόφαση να της δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, μία νέα συνήθεια των δρομέων στην εποχή του COVID-19, σε μια ειδική, virtual έκδοση του Μαραθωνίου Αθήνας.  Ο αγώνας «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός – 2020 Virtual Έκδοση» ή σε συντομογραφία «Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020» θα γίνει πραγματικότητα το διάστημα 08 έως 22 Νοεμβρίου 2020, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πάρουν μέρος σε έναν διαφορετικό αγώνα.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των αποστάσεων του Μαραθωνίου Δρόμου, των 10χλμ ή των 5χλμ, και να τρέξουν σε όποια διαδρομή τους εξυπηρετεί (στο πάρκο της γειτονίας τους, τους δρόμους της πόλης τους ή και στο διάδρομο του γυμναστηρίου τους) οποιαδήποτε μέρα από τις 08 έως τις 22 Νοεμβρίου τους εξυπηρετεί. Μόνοι τους, παρέα με κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή φίλο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να τρέξουν την απόσταση που θα δηλώσουν μια ή και περισσότερες φορές, βελτιώνοντας κάθε φορά το χρόνο τους και ανεβαίνοντας στην κατάταξη των αποτελεσμάτων του αγώνα.
Η εγγραφή στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 περιλαμβάνει την λήψη από κάθε δρομέα ενός ιδιαίτερου αναμνηστικού μεταλλίου του virtual αγώνα, ενός επίσημου adidas running t-shirt της διοργάνωσης και βεβαίως, του Διπλώματος Συμμετοχής στον αγώνα. Τον προσωποποιημένο αριθμό συμμετοχής στον αγώνα θα τον λάβει ο κάθε συμμετέχων δρομέας αμέσως μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής του ηλεκτρονικά στο email του, ώστε να τον τυπώσει μόνος του και να το φοράει, εφόσον το επιθυμεί, κατά τη διάρκεια του προσωπικού του αγώνα. Τα αποτελέσματα του αγώνα αναρτώνται στην αντίστοιχη ενότητα της εφαρμογής του Μαραθωνίου Αθήνας, αλλά και στο site της διοργάνωσης, όπου ο δρομέας μπορεί να δει τους χρόνους και την κατάταξή του
Σημειώνεται ότι η εγγραφή και η συμμετοχή στο Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την εξέλιξη της εγγραφής που είχε υποβληθεί για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020, η οποία ματαιώθηκε, και για την οποία όλοι οι μέχρι πρότινος εγγεγραμμένοι δρομείς έχουν λάβει ξεχωριστή ενημέρωση.
Κατεβάστε δωρεάν τη νέα mobile εφαρμογή – που πλέον περιλαμβάνει και τα δύο μεγάλα δρομικά γεγονότα που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και θα ανανεώνεται διαρκώς – «Athens Marathon and Half» (διαθέσιμη μέσω Google Play και App Store), επιλέξτε τον αγώνα Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 και δηλώστε συμμετοχή. Γίνετε και εσείς μέλος μιας ευρύτερης δρομικής, ενεργής και αισιόδοξης κοινότητας, συμμετέχοντας στη νέα μας δράση με αίσθημα ευθύνης και αυτοπροστασίας.

Οι εγγραφές για τον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 θα ανοίξουν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν με τη συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού εγγραφών. Στόχος της διοργάνωσης είναι να φτάσει ο αριθμός των συμμετεχόντων τις 10.000.
Σημειώνεται ότι το κόστος της συνδρομής συμμετοχής στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020, το οποίο περιλαμβάνει και την αποστολή με courier του σχετικού πακέτου συμμετοχής στον αγώνα (αναμνηστικό μετάλλιο του virtual αγώνα, το επίσημο adidas running t-shirt της διοργάνωσης και το Δίπλωμα Συμμετοχής στον αγώνα), ανέρχεται στα 25,00€ για τους κατοίκους Ελλάδας και στα 32,00€ για τους κατοίκους άλλων χωρών (*η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα του διαφορετικού κόστους για την αποστολή στο εξωτερικό του πακέτου συμμετοχής μετά τον αγώνα).

Ετικέτα: