Mad Clip: Τι προκύπτει από το πόρισμα του Παναγιώτη Μαδιά για το τροχαίο

Αστυνομικά

Φως στα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο Mad Clip (Πήτερ Αναστασόπουλος) στις 2 Σεπτεμβρίου, επιχειρεί να ρίξει το πόρισμα του πραγματογνώμονα της οικογένειας του τράπερ, Παναγιώτη Μαδιά. Ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα.

«Ο Mad Clip στάθηκε πολλαπλά άτυχος, με αποκορύφωμα την πρόσκρουση στον φωτιστικό στύλο. Αν το όχημα είχε χτυπήσει στο δέντρο και όχι στον στύλο, το εύρος της περιφέρειας του θα είχε απορροφήσει μεγάλο δυναμικό φορτίο με αποτέλεσμα ίσως ο οδηγός να είχε τραυματιστεί βαριά, αλλά να ζούσε…», είπε στην κυριακάτικη RealNews ο Παναγιώτης Μαδιάς. Όπως σημειώνεται στο πόρισμα του πραγματογνώμονα «σε αυτού του είδους τις προσκρούσεις οχημάτων με μικρής έκτασης-διαμέτρου εμπόδιο, όπως εν προκειμένω ο μεταλλικός φωτιστικός στύλος με διάμετρο 20 εκατοστών όπου προσέκρουσε το αυτοκίνητο με την αριστερή του πλευρά, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί γιατί εμβολίζεται δραματικά ο ζωτικός χώρος της καμπίνας του οχήματος και δεν μένει πλέον ζωτικός χώρος επιβίωσης των επιβατών.

Με ταχύτητα 80-85 χιλιόμετρα η πρόσκρουση
Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Μαδιά, «η ταχύτητα πρόσκρουσης του αυτοκινήτου στη μεταλλική κολόνα ήταν μικρότερη της ααρχικής ταχύτητας εκτροπής του οχήματος (την οποία υπολογίζουμε στα 134 χλμ) λόγω της επιβράδυνσης που υφίστατο το όχημα ολισθαίνοντας με τους τροχούς του. Έτσι, την ταχύτητα πρόσκρουσης την υπολογίσαμε στα 80-85 χιλιόμετρα. Όμως σε παρόμοιες συγκρούσεις είχαμε θανατηφόρους τραυματισμούς ακόμα και με 65 χιλιόμετρα την ώρα».

Σχετικά με την μοιραία εκτροπή του οχήματος ο κ. Μαδιάς αναφέρει: «Την 5η μέρα μετά το συμβάν υπέπεσε στην αντίληψή μου υλικό από τις κάμερες του παρακείμενου πρατηρίων καυσίμων και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής κάποιου άλλου οχήματος, ζώου ή πεζού. Ερμηνεύοντας λοιπόν το υλικό παρατηρήσαμε τα εξής: Το αυτοκίνητο εξέρχεται με επιτυχία το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και μέσα στην ευθεία παρατηρείται μια πολύ μικρή δεξιόστροφη κίνηση (μικρή περιστροφή) του αυτοκινήτου και εν συνεχεία βλέπουμε όλως παραδόξως μια αλλοπρόσαλλη και μη αναμενόμενη εντελώς ξαφνική εκτροπή του αυτοκινήτου με φόρα και κατεύθυνση αριστερόστροφη. Εν συνεχεία επέρχεται η πρόσκρουσή του στο μεταλλικό ιστό φωτισμού αφού προηγουμένως διέγραψε τόξο 210 μοιρών».

Ο πραγματογνώμονας εκτιμά ότι υπάρχουν δύο λόγοι για τα αίτια του τραγικού τροχαίου: «Η πιθανολογούμενη εκτίμησή μου ως προς τα αίτια είναι ότι αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν στο αν συνέβη κάτι στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, μήπως σε αυτή τη στιγμή ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος ότι πάει να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, προβαίνει σε ξαφνικό υπερδιορθωτικό ελιγμό προς τα αριστερά χάνοντας εντελώς τον έλεγχο του οχήματος, με τα επερχόμενα αποτελέσματα».

Τα ελαστικά
Κομβικό ρόλο στην έρευνα του κ. Μαδιά αποτέλεσε το ερώτημα αν υπήρχαν νερά στο οδόστρωμα. «Κατά τον έλεγχο των ελαστικών του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε καλή κατάσταση και με υπόλοιπο χρόνο ζωής. Ο τύπος των ελαστικών ήταν semi slick, που είναι ένα ελαστικό πίστας βελτιστοποιημένο για χρήση σε στεγνή πίστα και η τελευταία έκδοσή του για κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνές πίστες αγώνων. Σε βρεγμένες πίστες ή δρόμους τα ελαστικά semi slick και ειδικά όταν είναι φθαρμένα μπορούν να επηρεαστούν πάρα πολύ από φαινόμενα υδρολίσθησης». Παρά τους ισχυρισμούς αυτοπτών μαρτύρων για βρεγμένο οδόστρωμα την ώρα του τροχαίου, το επιτελείο του κ. Μαδιά δεν κατάφερε να αντλήσει πληροφορίες αφού όλες οι καλωδιώσεις που συνδέονταν με τον εγκέφαλο της Porsche καταστράφηκαν.

Πατέρας Mad Clip: Ξέρω τι συνέβη
Το Σάββατο (25/5) ο πατέρας του Mad Clip Δημήτρης Αναστασόπουλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΣΚ Παρέα» αναφέρθηκε στα ευρήματα του πραγματογνώμονα, Παναγιώτη Μαδιά, ενώ αποκάλυψε ότι γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

O διάλογος:
Δημοσιογράφος: «Τι περιμένετε από τις έρευνες, οι αστυνομικοί τι σας έχουν πει;»

Πατέρας Mad Clip: «Τίποτα τίποτα τίποτα, δεν ξέρω τίποτα, εμένα δεν με έχει ενημερώσει η αστυνομία, παρόλο που έχω κάνει την καταγγελία στην ελληνική αστυνομία δεν έχω καμία απάντηση»

Δημοσιογράφος: «Εσείς έχετε καταλάβει τώρα τι έγινε το βράδυ του θανάτου του Πήτερ;»

Πατέρας Mad Clip: «Έχω καταλάβει αλλά δεν μπορώ να το πω τώρα».

Δημοσιογράφος: «Έχετε βρει δηλαδή τι μπορεί να συνέβη;»

Πατέρας Mad Clip: «Ναι, ναι, αυτό το γνωρίζω».

Ο πατέρας του διάσημου τράπερ αναφέρθηκε και στα ευρήματα του πραγματογνώμονα, ξεκαθαρίζοντας πως από την αστυνομία δεν τον έχει ενημερώσει κανείς τουλάχιστον ακόμη.

Δημοσιογράφος: «Βρέθηκε ο σταυρός και το κινητό. Σας έχουν ενημερώσει εσάς;»

Πατέρας Mad Clip: «Όχι δεν είμαι ενημερωμένος εγώ από την Ελληνική Αστυνομία, όχι».

Δημοσιογράφος: «Γιατί πιστεύετε ότι δεν σας έχουν ενημερώσει;»

Πατέρας Mad Clip: «Δεν ξέρω δεν το γνωρίζω αυτό. Και το παράδοξο είναι πώς ένα ήδη ελεγμένο αυτοκίνητο σε έναν ενδελεχή έλεγχο της Αστυνομίας που είχε γίνει και μου το είχε διασφαλίσει ο αστυνόμος που έχει αναλάβει την υπόθεση εκεί τον φάκελο βρέθηκαν πάλι τα αντικείμενα μέσα;».

Από την έρευνα του πραγματογνώμονα διαπιστώθηκε πως το επίμαχο βράδυ υπήρχαν νερά σε τρία σημεία, λίγα μέτρα από τον τόπο του δυστυχήματος και τα λάστιχα που «φορούσε» η μοιραία Porsche στο τροχαίο ήταν εντελώς ακατάλληλα για οδήγηση στην πόλη, καθώς απαγορεύεται να έρθουν σε επαφή με το νερό. Αυτό σημαίνει ότι τα λάστιχα της μοιραίας Porsche για λίγα, αλλά πολύ κρίσιμα δευτερόλεπτα, έχασαν την αποδοτικότητά τους, καθώς ήταν αγωνιστικά και ακατάλληλα για την κίνηση στους δρόμους.
reader.gr

Ετικέτα: