Λιγνάδης: Επιστολή στον αδερφό του από μηνυτή – «Μπερδέψατε την ετυμολογία του βιασμού;»

Αστυνομικά

Την ανάγκη του να εξωτερικεύσει κάποια από τα συναισθήματά του, ακολούθησε ένας από τους μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος μέσω επιστολής του στην εφημερίδα «Μπαμ», δημοσιοποιεί ορισμένα στοιχεία από όσα υποστηρίζει ότι του συνέβησαν, ενώ απαντάει και σε πρόσφατη δήλωση του αδερφού του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Ο μηνυτής Δ.Μ. που έχει καταθέσει ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2018 από τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσα στο διαμέρισμα του ηθοποιού, αναφέρεται ειδικά στη δήλωση του αδερφού του Γιάννη Λιγνάδη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου μεταξύ άλλων ακούστηκε ότι «…και ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέστη βιασμό με τη διαδικασία της κατ’ οίκον έρευνας».

Τονίζει χαρακτηριστικά: «Τι υπέστη βιασμό; Οι καναπέδες και τα έπιπλα ή τα στοιχεία που επιμελώς φροντίσατε να κρύψετε; Μήπως έχετε μπερδευτεί, καθώς απ’ όσο γνωρίζω είστε φιλόλογος, άρα γνωρίζετε και την ετυμολογία της λέξης βιασμός. Κανέναν βιασμό δεν υπέστη ο αδελφός σας, αντιθέτως όλοι εμείς υποστήκαμε βιασμό και, όσον αφορά εμένα, γιατί για εμένα μιλάω, ακόμα υπομένω μικρούς ή μεγάλους βιασμούς αυτήν τη φορά με τον αδελφό σας ως ηθικό αυτουργό…».

«Φαρσοκωμωδία το πώς έδρασαν οι Αρχές»
Και συνεχίζει: «Σε ένα πράγμα που θα συμφωνήσω με τον Γιάννη Λιγνάδη είναι το σημείο που αναφέρεται περί φαρσοκωμωδίας στο πώς έδρασαν οι διωκτικές και οι δικαστικές Αρχές! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, κύριε Γιάννη Λιγνάδη, γιατί πολύ απλά γνώριζαν τα έργα και τις ημέρες του Δημήτρη Λιγνάδη και περίμεναν έναν μήνα ώσπου να ενεργήσουν τα δέοντα, όπως θα έκαναν σε οποιονδήποτε άλλο ανώνυμο πολίτη αυτής της χώρας, με αποτέλεσμα να του δώσουν χρόνο και χώρο να αποκρύψει ενοχοποιητικά στοιχεία, να εξαφανίσει τον φορητό υπολογιστή με ακατανόμαστο υλικό και άλλα πολλά. Και όταν αποφάσισαν να προβούν στα δέοντα, ακόμα και τότε δεν έκαναν αυτό που έπρεπε.

Αλλά ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Για κακή τύχη έστειλε κάποιος σε κυριακάτικη εφημερίδα («Μπαμ») υλικό που κάποιος έκρυψε… Ακόμα και μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, οι ανακριτικές Αρχές και πιθανώς οι φιλικά προσκείμενοι στον κατηγορούμενο, όπως και ο συνήγορός του, είτε διέρρεαν έγγραφα της δικογραφίας, με αποτελέσματα ολέθρια σε εμένα, καθώς έγινε γνωστή η διεύθυνση της κατοικίας μου σε άτομα άγνωστα τα οποία προσπάθησαν να με τρομοκρατήσουν μία φορά δια ζώσης με μαχαίρι και αρκετές φορές τηλεφωνικά με απειλές!».

Ο Δ.Μ. προσθέτει τα εξής: «Όπως επίσης και η στάση που κράτησε η ανακριτική Αρχή, αφού γνωρίζοντας την επιθυμία μου να μη μαθευτεί στον οικογενειακό μου κύκλο λόγω του ότι η μητέρα μου είχε διαγνωστεί με βαρύ αυτοάνοσο, παρ’ όλα αυτά θεώρησε σωστό για μια διευκρίνιση στην κατάθεσή μου να στείλουν χαρτί στο αστυνομικό τμήμα του πατρικού μου, με κίνδυνο να αποκαλυφθεί η όλη κατάσταση στους γονείς μου, με ολέθρια αποτελέσματα σε περίπτωση που δεν προλάβαινα να τα καλύψω. Και αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη, με απείλησαν με βίαιη προσαγωγή! Να μη σας πω ότι αναγκάστηκα να φύγω σαν κλέφτης από το σπίτι που έμενα, καθώς συζώ με μια γυναίκα που έχει δύο ανήλικα παιδιά, που δεν φταίνε σε τίποτα να τους συμβεί οτιδήποτε…».

«Δεν ζητώ ούτε θέλω αποζημίωση»
Ο μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρεται στην επιστολή του και στο θέμα τυχόν αποζημίωσης των φερόμενων θυμάτων του ηθοποιού, εάν αυτό αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και στα όσα είπε ο αδελφός τού ηθοποιού για… αποζημίωση του κατηγορούμενου. Όπως λέει: «Ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης τόλμησε και αναφέρθηκε σε αποζημίωση του αδελφού του για τη βλάβη που έχει υποστεί σε περίπτωση που κριθεί αθώος. Σας ρωτώ, κύριε Γιάννη Λιγνάδη, εμένα ποιος θα με αποζημιώσει, ποιος θα με προστατεύσει; Αναμένω μια εμπεριστατωμένη απάντηση ή έστω μια συγγνώμη για τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς από τον κύριο Κούγια. Και κάτι τελευταίο: Εγώ υπήρξα χρήστης ουσιών και δεν το έκρυψα ούτε στιγμή. 

Και είμαι πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου, γιατί κοίταξα τους δαίμονές μου κατάματα και τους νίκησα. Και σε ό,τι αφορά το αφήγημα του κ. Κούγια, ότι όλα αυτά τα κάνω για να βγάλω χρήματα, σας δηλώνω και το υπογράφω όπου θέλετε προκαταβολικά ότι εάν υπάρχει περίπτωση να μου αποδοθεί οποιοδήποτε ποσό από το δικαστήριο, το ΔΩΡΙΖΩ σε ορφανοτροφεία! Ούτως ή άλλως, ο συνήγορός μου Ιωάννης Βλάχος, λόγω του ότι από την αρχή του εξήγησα ότι δεν έχω χρήματα, με έχει αναλάβει αμισθί και είναι προς τιμήν του…».

Ετικέτα: