Διαβουλεύσεις Κ. Ιγνατιάδου με φόντο τη διανομή φυσικού αερίου στη Σκύδρα

Σκύδρα

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, τον Βουλευτή Πέλλας, Λάκη Βασιλειάδη και τον Μιχάλη Λαμπρόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας HENCAS, η οποία έχει λάβει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) την άδεια διανομής του φυσικού αερίου στο Δήμο Σκύδρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, μετά το καλωσόρισμα, ακολούθησε διάλογος από τον οποίο προέκυψαν, μέχρι στιγμής, τα εξής:

Προς τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου από το σημείο –  έξοδο του ΄Ασπρου προς τη Σκύδρα. Την Άνοιξη του 2022 προβλέπεται η σύνδεση με βιομηχανίες καθώς κι οι πρώτες συνδέσεις εντός του αστικού ιστού της Σκύδρας, και το φθινόπωρο του 2022 προβλέπεται η κάλυψη του 70% της πόλης. Στο διάστημα αυτό θα υπάρξουν ανάλογες ενημερωτικές δράσεις( ημερίδα, ανακοινώσεις κ.ά.).

Στη συνέχεια η Δήμαρχος ενημέρωσε και συζήτησε με τον κ. Βουλευτή θέματα που απασχολούν το Δήμο Σκύδρας, όπως για παράδειγμα το αίτημα του Δήμου Σκύδρας για την ολοκλήρωση της απαιτουμένων διαδικασιών μεταβίβασης του Στρατοπέδου «Δούμτσα Μαργαρίτη» χωρίς την καταβολή τελών που είναι αρκετά υψηλά.