ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η Υπουργός Παιδείας

Παιδεία

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για δεύτερη ημέρα ο χώρος έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια, φοιτητικοί σύλλογοι και αντιφασιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο.

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η Ν. Κεραμέως

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια ζήτησε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ σημειώθηκαν στην προσπάθειά τους να εισβάλλουν στο σχολείο και 5 συλλήψεις ατόμων οπλισμένων ενώ δεν ήταν μαθητές.

Οι συγκέντρωση έχει αποχωρήσει, ενώ η κατάσταση έχει ηρεμήσει. Οι γονείς των παιδιών ζητούν να πάρουν τα παιδιά τους χωρίς απουσίες, αλλά οι καθηγητές δεν το επιτρέπουν δίχως την άδεια του διευθυντή.

Στο σχολείο έφτασε ένα ασθενοφόρο που παρέλαβε 2 τραυματισμένους μαθητές, ενώ άλλοι μαθητές έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στις αίθουσες. Έπειτα από επικοινωνία μαθητή με δημοσιογράφο της ΕΡΤ, δήλωσε πως δεν τους επιτρέπουν να αποχωρήσουν από τα τμήματα για λόγους ασφαλείας, ενώ παράλληλα το μάθημα συνεχίζεται κανονικά.

Ομάδα ατόμων με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπα βγήκε στην αυλή του σχολείου, εκτοξεύοντας πέτρες, κροτίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στη μεριά φοιτητικών και άλλων συλλόγων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά γεγονότα.

Το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν είναι μαθητές όσοι εισέρχονταν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή.

Η αστυνομία έκανε χρήση περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.

Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και το πρωί της Τρίτης έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης φοιτητικών συλλόγων .

Σημειώνεται ότι το «Μέτωπο Νεολαίας Χρυσής Αυγής» έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές που προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναλαμβάνοντας εμμέσως την ευθύνης για όσα συνέβησαν. 

Δείτε βίντεο από το thesstoday.gr