Εργατικό Κέντρο Εδεσσας – Αλμωπίας: Αντιδρά στη συγχώνευση κλινικών

Πέλλα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σημερινό εξώφυλλο της έντυπης “εδεσσαϊκής”, αφού μετά την αντίδραση του Δήμου Εδεσσας στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Εδεσσας, προστίθεται και η διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Εδεσσας – Αλμωπίας, η οποία αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Φτάνει πια! 
Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να φτάσει η υποβάθμιση του Νομού μας; 
Δεν φτάνουν οι ελλείψεις στο οδικό δίκτυο, το χάσιμο της πανεπιστημιακής σχολής και τα χίλια δυο άλλα προβλήματα του Νομού μας, έχουμε τώρα και το ενδεχόμενο της συγχώνευσης κλινικών των νοσοκομείων. 
Το θέμα της υγείας στο Nομό μας είναι μια πονεμένη ιστορία! 
Έχουμε επανειλημμένα κάνει προσπάθειες σαν φορέας, για να βοηθήσουμε την κατάσταση, αγωνιστήκαμε για τον αξονικό τομογράφο, την μονάδα τεχνητού νεφρού, για το ακτινολογικό στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας, καθώς και την στελέχωση με ιατρούς και υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

Μετά από τόσους αγώνες έρχονται τώρα αντί να αναβαθμίσουνε τον τομέα της υγείας να τον υποβαθμίσουν. 
Τελικά μήπως η αναστολή των υγειονομικών ήταν η κερκόπορτα για να γίνει η άλωση των δομών υγείας;

Τους ανθρώπους που χειροκροτούσαμε τώρα τους διώχνουμε και δεν τους έχουμε ανάγκη; 
Καμία συγχώνευση κλινικών, καμία υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, καμία απομάκρυνση υγειονομικών!

Αντίθετα στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά! 
Ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των δομών υγείας πρέπει να γίνει αναβάθμιση και του μισθολογίου των ιατρών ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές με ιατρικό προσωπικό.   
Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος, κουρασμένος και φτωχοποιημένος, δεν αντέχει να του στερήσουν και την άμεση πρόσβαση σε δομές υγείας. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από έναν άνθρωπο απογοητευμένο που δεν έχει να χάσει πλέον τίποτα. 
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας και τον Αντιπεριφερειάρχη να πάρουν θέση και να πιέσουν την Κυβέρνηση προς την σωστή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση των υγειονομικών δομών με προσωπικό και τα απαραίτητα υλικά και μηχανήματα ώστε να δουλεύουν όλα όπως πρέπει.   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ