Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζαμπέρη

Αστυνομικά

Αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου 2022 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η εκδίκαση για την υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Η αναβολή ήρθε μετά από σχετικό αίτημα της μητέρας και των αδερφών της άτυχης κοπέλας που μαχαίρωσε ο 62χρονος μέσα στο Β’ Νεκροταφείο.

Συγκεκριμένα, η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής υποστήριξε ότι ο αστικός φάκελος, μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται και σημαντικά έγγραφα της ποινικής δικογραφίας, έχει κρατηθεί στο ΔΣΑ και απαιτείται μία ειδική διαδικασία για την απόδοση του. «Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να υπερασπιστούμε τους εντολείς μας. Εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην προετοιμασία για την υποστήριξη της κατηγορίας» υπογράμμισε η Γιάννα Παναγοπούλου.

Από το δικαστήριο απουσίαζε ο 61χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος επέλεξε να εκπροσωπηθεί από την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα συνήγορο του. Ο 61χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε δις ισόβια καθώς κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα με το δικαστήριο να επιβάλει την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των ισοβίων και για τις δύο πράξεις.

Ο ίδιος, εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες, είχε ομολογήσει πως σκότωσε την κοπέλα πάνω στην προσπάθειά του να της κλέψει το κινητό και την τσάντα. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η κοπέλα αντέδρασε και τότε εκείνος της επιτέθηκε μαχαιρώνοντας την θανάσιμα. Μάλιστα όπως είχε γίνει γνωστό λίγο αργότερα πούλησε το τηλέφωνο για 20 ευρώ. Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο ισχυρίστηκε εκ των υστέρων πως επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής έναντι αμοιβής 30 χιλιάδων ευρώ που του έδωσαν κάποιοι, με σκοπό την εξόντωσή της εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων που χειριζόταν τότε.

Ετικέτα: