Α. Λοβέρδος: «Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου…»

Πολιτική

Ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ακόμα και αν συνυποψήφιός του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου και πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα θελήσει να κάνει κάτι άλλο.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, η οποία διήρκησε 2 με 2,5 λεπτά, του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να το σκεφτεί ή να το σκέφτηκε να κάνει πίσω.

Σε ό,τι αφορά στο όραμά του, είπε ότι έχει στο νου του αυτά που χρειάζεται η δημοκρατική παράταξη, δηλαδή να προσφέρει στην Ελλάδα σήμερα «αυτό που δεν έχει», δηλαδή αντιπολίτευση.

Κλείνοντας, εξήγησε ότι δεν είναι υποψήφιος στο ΚΙΝΑΛ για να μετρήσει δυνάμεις και να εκλεγεί ξανά βουλευτής αλλά για να κερδίσει. «Θα νικήσουμε στις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου. Θέλω σοβαρότητα, θέλω ενότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι πλέον αμετακίνητες υποψηφιότητες θεωρούνται αυτές των Ανδρουλάκη και Λοβέρδου, ενώ σε ό,τι αφορά τους άλλους τέσσερις υποψηφίους δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ότι θα παραμείνουν μέχρι τέλος στην «κούρσα» της διαδοχής.

Σε ό,τι αφορά, δε, την υποψηφιότητά του πρώην εκπροσώπου τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του, καθώς ευελπιστεί κατά την εσωκομματική προεκλογική διαδικασία να κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο από την ομάδα των υποστηρικτών της Φώφης Γεννηματά και σε κάθε περίπτωση να υποστηριχθεί από τους νέους και τις νέες του κόμματος.

Ο κύριος Χρηστίδης αναμφίβολα σε ό,τι αφορά το θέμα ηλικίας θα κοντραριστεί περισσότερο με τον Νίκο Ανδρουλάκη αφού και οι δύο προσβλέπουν στην ίδια ηλικιακή δεξαμενή.