Σε κρίσιμη κατάσταση το τεσσάρων μηνών βρέφος στη Θεσσαλονίκη

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι το τεσσάρων μηνών αγοράκι που χθες διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη από την Κομοτηνή καθώς κόλλησε κορωνοϊό.

Το μωρό, σύμφωνα με το Mega, παραμένει διασωληνωμένο.

«Να κάνουν όλες οι έγκυες το εμβόλιο» τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει. Πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες, και οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί να εμβολιάζονται κανονικά. Ο εμβολιασμός προστατεύει και τη γυναίκα, και το μωρό» τόνισε.

Εν τω μεταξύ καλά είναι τα νέα για την 26χρονη έγκυο που μεταφέρθηκε χθες (15.11) στο Ιπποκράτειο. Οι γιατροί πήραν το μωρό με καισαρική, και τόσο η μητέρα όσο και το νεογέννητο νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κορωνοϊό, με την κατάσταση της υγείας της να κρίνεται καλή. Σημειώνεται ότι η 26χρονη δεν είχε εμβολιαστεί, λόγω φόβου, επειδή ήταν έγκυος.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων ακούει τους γυναικολόγους, οπότε θα πρέπει να το δουν αυτό. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να συμφωνεί, γιατί υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις», σχολίασε ο κ. Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος εργαζομένων στο Ιπποκράτειο.

Ετικέτα: