Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις 29/11 το debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων

Πολιτική

Για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 22:00 το βράδυ «κλείδωσε» το πρώτο debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, χωρίς την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου που έθετε τους δικούς του όρους προκειμένου να συμμετάσχει.

Έτσι σε δύο εβδομάδες θα αντιπαρατεθούν τηλεοπτικά στο στούντιο της ΕΡΤ ο Παύλος Γερουλάνος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Χρηστίδης, και ο Χάρης Καστανίδης, κατόπιν συμφωνία που υπήρξε μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ των εκπροσώπων τους και της ηγεσίας της ΕΡΤ. Παράλληλα θα υπάρξει και ένα δεύτερο debate το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ οι οποίες έχουν οριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Άρα το debate αυτό θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 6 ή την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι η αρχική θέση της διοίκησης της ΕΡΤ μετά και τα προσκόμματα που υπήρχαν από την πλευρά Παπανδρέου ήταν «ή όλοι σας ή κανείς» τινάζοντας την τηλεμαχία στον αέρα, ωστόσο υπήρξαν πιέσεις από τους υπόλοιπους 5 υποψηφίους, να δεχθούν τουλάχιστον αυτούς να συμμετάσχουν από τη στιγμή που ομονοούσαν στους όρους. Τελικά από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το δέχθηκαν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς ΕΡΤ ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Ζούλας, ο γενιός διευθυντής Ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης και ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Γιάννης Τρουπής. Εκ μέρους των υποψηφίων μετείχαν ο. Σπύρος Καρανικόλας (εκπροσωπόντας τον Ανδρέα Λοβέρδος), Βαγγέλης Τσόγκας (εκ μέρους του Νίκου Ανδρουλάκης), Ν. Μπήλιος (εκ μέρους του Παύλου Χρηστίδης), Αιμ. Σαπρανίδης (εκ μέρους του Χάρη Καστανίδη) και Μ. Λούπης (εκ μέρους του Παύλου Γερουλάνου).

Αντίστοιχοι όροι με εκείνους του 2007

Οι όροι θα είναι αντίστοιχοι με το debate του 2007, δίνοντας αυτή τη φορά το δικαίωμα στους συμμετέχοντες εάν το επιθυμούν, λόγω πανδημίας, να συμμετάσχουν εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Zoom. Ωστόσο, και οι πέντε μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα μετέχουν με φυσική παρουσία στο στούντιο, αφού η εξ αποστάσεως συμμετοχή θα τους έφερνε σε ποιο μειονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων τους. Αυτή η παράμετρος όμως, ερμηνεύεται και ως μία κίνηση καλής θέλησης έως προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε ζητήσει να μπορεί κάποιος από τους υποψήφιους προέδρους να λάβει μέρος στην τηλεμαχία από το γραφείο του ή οπουδήποτε αλλού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αύριο στις 13:00 θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της τηλεμαχίας, όπως για παράδειγμα οι χρόνοι των απαντήσεων, οι θεματικές ενότητες, οι δημοσιογράφοι που θα υποβάλλουν τα ερωτήματα, κ.λπ.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 αποτυπώθηκε η άποψη των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ για το ποιος από τους υποψήφιους είναι ο επικρατέστερος για την προεδρία του κόμματος.

Πηγή: ΕΡΤ