ΦΩΣ στο Τούνελ: Θρίλερ με τον νεκρό χορευτή που πέθανε με μαρτυρικό θάνατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομικά

Σοκ και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε ο θάνατος του Γάλλου χορευτή Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε δεξαμενή της ερειπωμένης έπαυλης Μαυρομιχάλη στον Πειραιά, μέρες μετά την εξαφάνισή του, τον Αύγουστο.

Ο θάνατος του 27χρονου νέου ήταν μαρτυρικός, καθώς το όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, πέθανε εγκλωβισμένος και τραυματισμένος μέσα στη δεξαμενή, μετά από μέρες όπου παρέμεινε χωρίς τροφή και νερό. Ο σκελετός του χορευτή βρέθηκε τυχαία από παιδιά που έπαιζαν στην περιοχή, εννέα μήνες μετά τον θάνατό του.

Δείτε τα βίντεο εδώ

https://youtu.be/KaZvJoCXh2Q

https://youtu.be/e_hjyV50Hak

Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους, οι αρχές εντόπισαν λέξεις τις οποίες είχε χαράξει με πέτρα ο 27χρονος το διάστημα που παρέμενε εγκλωβισμένος και αβοήθητος, ενώ κανένας δεν άκουγε τις κραυγές του για βοήθεια. Ο άτυχος νέος είχε χαράξει ονόματα ατόμων που ήταν μαζί του πριν βρεθεί στη δεξαμενή. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για δολοφονία…

Μάρτυρας που μίλησε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» ανέφερε ότι όνομα που είχε χαράξει μέσα στη δεξαμενή ο Τζόις, αφορά πρόσωπο με το οποίο ο χορευτής είχε συναντηθεί τη μέρα που έφυγε από το hostel όπου έμενε και το οποίο βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από την έπαυλη.

«Βρισκόμουν στην Ελλάδα σχεδόν ένα χρόνο πριν, στα τέλη Αυγούστου. Έμενα σ’ ένα πανδοχείο κι εκεί γνώρισα έναν Γάλλο και δύο άλλες κοπέλες από τη Γαλλία. Αυτός μου είπε ότι οι δύο κοπέλες είχαν πάει στην Αστυνομία για κάποιον άνδρα που είχε εξαφανιστεί. Στη συνέχεια έφυγα από την Αθήνα. Διατήρησα επαφές με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στη χώρα που βρισκόμουν και μου είπε αν μπορούσε να μου εκμυστηρευτεί κάτι. Του απάντησα καταφατικά και με ρώτησε αν θυμάμαι την ιστορία με τον Γάλλο που μου έλεγε όταν ήμασταν στην Αθήνα. Πριν ο Τζόις βρεθεί νεκρός, μου ανέφερε πως η Αστυνομία τον αναζητούσε παντού και θεωρούσε πως τον έχουν σκοτώσει και πως ο ίδιος γνώριζε ποιος το έχει κάνει» δήλωσε η μάρτυρας στην εκπομπή και πρόσθεσε:

«Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, βρισκόταν στην παραλία μπροστά από το πανδοχείο όπου έμενε αυτός και ο Τζόις. Ηταν μόνος του εκεί και άκουσε κάτι ουρλιαχτά από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο. Στη συνέχεια ένας άλλος Γάλλος που έμενε κι αυτός στο ίδιο πανδοχείο, περνούσε από την παραλία και κρατούσε κάτι στο χέρι του. Ενα κομμάτι ξύλου ή μία ομπρέλα και προσπαθούσε να το παίξει ήρεμος, αυτό τουλάχιστον μου είπε. Στη συνέχεια πέταξε αυτό που κρατούσε και έφυγε. Ηθελα να πάω στην Αστυνομία για τα πω όλα αυτά, αλλά η φίλη μου, που είναι Ελληνίδα, μου είπε να μιλήσω πρώτα στην εκπομπή σας», κατέληξε.

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα του Βέρα Λίμαν, η οποία μένει στη Γαλλία και δίνει τη δική της μάχη να αποκαλυφθεί τι συνέβη στο παιδί της: «Γνωρίζουμε ότι η μάρτυρας επικοινώνησε με την εκπομπή και στη συνέχεια την κατευθύνατε και την παροτρύνατε να μιλήσει με τον δικηγόρο. Επειτα ο δικηγόρος μας, μάς ενημέρωσε γι’ αυτή τη νέα μαρτυρία. Χαιρόμαστε με την εξέλιξη γιατί απ’ την αρχή ξέρουμε τι είχε γράψει ο Τζόις στα τοιχώματα του πηγαδιού. Πιστεύουμε ότι μέχρι στιγμής δε μας έχουν πάρει στα σοβαρά. Τώρα όμως κάποια κομμάτια ενώνονται για να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης. Στηριζόμαστε στα νέα στοιχεία για να δώσουν φως. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να μάθουμε την αλήθεια», δήλωσε η μητέρα του έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της, τις Αρχές ή την εκπομπή.

thecaller.gr