Τάνια Δράκου: Αυτή είναι η εθελόντρια που συγκίνησε με το τραγούδι της στη φάλαινα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Είναι η εθελόντρια που καθήλωσε μέσω βίντεο την Ελλάδα, όταν κολυμπώντας στα νερά του Σαρωνικού άρχισε να τραγουδά στη φάλαινα που χε βγει στα ρηχά του Αλίμου για να της σώσει τη ζωή.To όνομά της, Τάνια Δράκου.

Η φάλαινα με το όνομα «Σωτήρης» προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση τόσο του Λιμενικού όσο και ομάδων διάσωσης, εθελοντών. Όλοι προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή, με την εικόνα της Τάνιας Δράκου, που σε βίντεο της ομάδας All For Blue organization βρέθηκε δίπλα στον «Σωτήρη» κι άρχισε να του τραγουδά, για να τον βοηθήσει, να προκαλεί μεγάλη συγκίνηση.

Όταν η Κατερίνα Τοπούζογλου τη ρώτησε: «Τάνια, θες να κάνεις κάτι να περάσει το ζώο τις ώρες αυτές όσο πιο ευχάριστα γίνεται;» η Τάνια δεν το σκέφτηκε. Ξεκίνησε να τραγουδάει στη μικρή φάλαινα, όπως θα τραγούδαγε στο μωρό της, σκορπίζοντας στους γύρω της, χαμόγελα αλλά και δάκρυα συγκίνησης. «Αγάπη» λέγεται αυτό. «Φροντίδα». Να νοιάζεσαι για ένα πλάσμα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ

Η Τάνια Δράκου, η εθελόντρια που συγκίνησε τους πάντες, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη διάσωση της φάλαινας, αλλά και για την πράξη της:

«Η παρουσία μου στην παραλία του Φαλήρου ήταν από καθαρό ενδιαφέρον για το θαλάσσιο ζώο. Ο οργανισμός που αντιπροσωπεύω, καθώς και εγώ η ίδια, δεν σπεύσαμε στο σημείο για να τραβήξουμε την προσοχή των μέσων.

Το κάθε μέλος της All For Blue έκανε αυτό που γνώριζε καλύτερα, ο κάθε ένας στον τομέα του, με μοναδικό σκοπό να ηρεμήσει το ζώο και να μπορέσει να του προσφερθεί η απαραίτητη περίθαλψη από τους κτηνιάτρους. Ευχόμαστε από ψυχής να υπάρξει αίσιο τέλος», ανέφερε η Τάνια Δράκου.

Ποια είναι η Τάνια Δράκου;

Η Ανδριάννα (Τάνια ) Δράκου είναι 21 ετών και φοιτήτρια Βιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αγάπη για της για την θάλασσα την οδήγησε στο να την εξερευνήσει υποβρυχίως . Ως επαγγελματίας (Padi Divemaster) αυτόνομης κατάδυσης αλλά και ως λάτρης της ελεύθερης κατάδυσης έχει ως στόχο να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις των σπουδών της και να προστατεύσει το θαλάσσιο περιβάλλον. Η αγάπη της για τα ζώα της θάλασσας αλλά και της ξηράς αποτυπώνεται στις υπέροχες στιγμές που αιχμαλωτίζει με το φωτογραφικό φακό της, στο Instagram έχει nickname «sharkgirltania»

in.gr

Ετικέτα: