Αδιανόητο bullying σε 12χρονη με αυτισμό στο σχολείο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Συμμαθητές της άνοιξαν λογαριασμούς στα social media με τα στοιχεία της και ανέβαζαν γυμνές φωτογραφίες με το πρόσωπο το δικό της, αλλά με σώματα τρίτων.

Η ζωή της 12χρονης μαθήτριας Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη έγινε κόλαση, επειδή κάποιοι συνομήλικοι στην ίδια τάξη, το βρήκαν αστείο να της κάνουν bullying.

Να την πληγώνουν και να τη διασύρουν. Να την προσβάλλουν και ισοπεδώνουν τον εύθραυστο ψυχικό της κόσμο. Να χρησιμοποιούν τα στοιχεία της για διακίνηση πορνογραφικού υλικού και μπροστά της, να την κατηγορούν.

Η 12χρονη που μόλις είχε ξεκινήσει την Α’ Γυμνασίου απομονώθηκε και βυθίστηκε στην απελπισία. Αφού χωρίς να το ξέρει και χωρίς να μπορεί να το φανταστεί, κάποιοι άνοιξαν διαδικτυακούς λογαριασμούς με τα στοιχεία της και ανέβαζαν γυμνές φωτογραφίες, που είχαν φτάσει στο σημείο να δείχνουν ακόμα και στους καθηγητές.

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι…»
Η μητέρα της 12χρονης ξεσπά στην κάμερα του Live News στο Mega. Εξηγεί το χρονικό της υπόθεσης και λέει πως δεν θα κάνει πίσω μέχρι εκείνοι που ευθύνονται για το μαρτύριο του παιδιού της να τιμωρηθούν.

Όλα ξεκινούν πριν από δύο χρόνια. Η 12χρονη, που κινείται στο φάσμα του αυτισμού, πηγαίνει στο σχολείο και πιστεύει πως έχει αποκτήσει την πρώτη καλή της φίλη.

Τίποτα, όμως, δεν είναι όπως φαντάζεται η μικρή. Η συμμαθήτριά της, τής προτείνει να πάνε σε παιδική χαρά, μόνο και μόνο – όπως αποδείχθηκε – για να τραβήξει μία φωτογραφία, την οποία αργότερα θα έβαζε στον επίμαχο λογαριασμό στα social media.

Μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση, η ανήλικη που σε συνεννόηση με συμμαθητές της, άνοιξε το πρώτο προφίλ στο Facebook, αναγκάστηκε να το παραδεχτεί.

«Πρόκειται για λογαριασμούς οι οποίοι δημιουργήθηκαν από εμένα στα πλαίσια ενός ανώριμου παιχνιδιού, χωρίς να έχω σταθμίσει τις συνέπειες της πράξης μου. Έχω μετανιώσει», ανέφερε η μαθήτρια που έκανε αυτή την πράξη.

Την εποχή εκείνη η μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου κλείστηκε ακόμα περισσότερο στον εαυτό της, χωρίς αρχικά να θέλει να πει το παραμικρό στη μητέρα της.

«Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη τόσο από την ίδια όσο και από τη μητέρα της. Οι φωτογραφίες με τα απόκρυφα σημεία σώματος δεν ανήκαν στην ίδια, αλλά ήταν φωτογραφίες που αναζητήθηκαν μέσω διαδικτύου», συμπλήρωσε η ανήλικη.

Η μαθήτρια που ομολόγησε άλλαξε σχολείο, αλλά, ο Γολγοθάς της μικρής Θεοδώρας συνεχίζεται, όπως λέει στο Live News η μητέρα της. Η ίδια περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στις 3 Μαρτίου και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που λίγο έλειψε – όπως επισημαίνει – να οδηγήσουν την κόρη της σε αυτοκτονία!