Πλεύρης: Δε θα κλείσουν υγειονομικές δομές με τον νέο χάρτη του ΕΣΥ

Υγεία

Δεν πρόκειται να κλείσει καμία υγειονομική δομή τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ υπογράμμισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει όλα τα νοσοκομεία με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και με υποδομές, που θα προχωρήσουν μέσω ΣΔΙΤ.

Οι δηλώσεις έγιναν στην Ολομέλεια στο πλαίσιο απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, στην καρδιά της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΥ, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά, θα διατεθούν τόσα χρήματα, σε επίπεδο υποδομών και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα περίθαλψη», σημειώνοντας πάντως ότι «προφανώς, αφού κάποιος θα βάλει 160 εκατομμύρια, τότε θα υπάρχει και ένας τρόπος να πληρώνεται η υπηρεσία που παίρνει το ΕΣΥ».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ στην καρδιά της πανδημίας επικαλούμενος δηλώσεις του υπουργού ότι θα πρέπει να κρατηθούν όσα νοσοκομεία είναι απαραίτητα.  Σε σχέση με τον χάρτη του ΕΣΥ, ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε ότι καμία υγειονομική δομή δεν πρόκειται να κλείσει και κάλεσε την αντιπολίτευση να σταματήσει να παραπληροφορεί τον κόσμο.

«Ο χάρτης δεν γίνεται με λογική να κλείσουν νοσοκομεία. Όπως διαπιστώσετε και από τον σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης, μπαίνει το σύνολο των νοσοκομείων για να πάρει χρήματα», είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Μην διαστρεβλώνετε.

Λέω εγώ πουθενά ότι οι δευτεροβάθμιες θα γίνουν πρωτοβάθμιες; Αν μπορώ να έχω μια ναυαρχίδα μπροστά και από εκεί και μετά να κάνουν τη διασπορά στα άλλα νοσοκομεία για να μην έχω νοσοκομειακές υπηρεσίες ξεχωριστά, αδύναμες και τελικά μη στελεχωμένα νοσοκομεία;».