Καλάβρυτα: Φονική χιονοστιβάδα για τους τρεις αναρριχητές (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Οι άτυχοι αναρριχητές εντοπίστηκαν νεκροί το απόγευμα στα Καλάβρυτα από τους διασώστες που κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο με την τέταρτη προσπάθεια.

Μια παρέα φίλων, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, αλλά όπως φαίνεται ήταν άτυχοι και έκαναν λάθη που τους στοίχισαν τη ζωή. Οι ορειβάτες, χτυπήθηκαν όπως δείχνουν τα στοιχεία από χιονοστιβάδα και βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα, λίγα μέτρα από το χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα.

Θύματα όπως έγινε γνωστό είναι ο Γιάννης Τορέλλι, μορφή του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα, ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και ο Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

Και οι τρεις μοιράζονταν την ίδια αγάπη για την αναρρίχηση και πήγαιναν στα Καλάβρυτα κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια, για το απολαύσουν. Χθες όμως ήταν μια μέρα τραγική για όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το απόγευμα του Σαββάτου οι άτυχοι άντρες, προσπαθούσαν να βρουν πάγο για να σκαρφαλώσουν, εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου, σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Δεν τα κατάφεραν, καθυστέρησαν και κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα που τους στέρησε τη ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο, κινδύνεψαν να θαφτούν, κάτω από τα χιόνια. Όπως εξηγούσαν μέλη των σωστικών συνεργείων το χιόνι από κάτω είχε αρχίσει να λιώνει και το κάθε πάτημα ήταν παρακινδυνευμένο με τον κίνδυνο για μια νέα χιονοστιβάδα, να βρίσκεται πάντα στο μυαλό τους.

Κατάφεραν σύμφωνα με πληροφορίες, να προσεγγίσουν το σημείο με την 4η προσπάθεια που έκαναν. Είχε προηγηθεί το «χτένισμα» της περιοχής από ελικόπτερο. Ο χειριστής διαπίστωσε ίχνη σε ένα σημείο και έδωσε τις συντεταγμένες. Πιο συγκεκριμένα είδε να κοκκινίζει κάτι σε αυτό, πιθανότατα από τον εξοπλισμό των άτυχων αναρριχητών και ενημέρωσε. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της 6ης ΕΜΑΚ και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ