Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύσκεψη για τη βία στον αθλητισμό

Πολιτική

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 7/2,  στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη έχει κινητοποιήσει τις Αρχές και την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το επόμενο διάστημα και θα κινηθούν σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο αφορά την εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των αθλητικών λεσχών, ενώ το δεύτερο την ενδεχόμενη αναβάθμιση ποινών και κυρώσεων όπου απαιτείται. Το τρίτο επίπεδο αφορά την εφαρμογή του Μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης και UEFA και στο οποίο υπάρχουν ρυθμίσεις για θέματα οπαδικής βίας.

Σημειώνεται ότι δεν αναμένονται ανακοινώσεις άμεσα, ωστόσο η δολοφονία του 19χρονου Άλκη έχει κινητοποιήσει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς αναμένεται να λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα οπαδικής βίας.

Ετικέτα: