Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: “Ευνοεί και τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Πέλλας”

Πολιτική

Δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ν. Πέλλας, Διονύση Σταμενίτη, αναφέρει τα εξής:

Στο διπλασιασμό των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για Όλους προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Τουρισμού, μέσα από την αύξηση του διατιθέμενου κονδυλίου.  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα διατεθούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι του προγράμματος να αυξηθούν κατά 200.000. 

Σημειώνεται ότι τα νέα vouchers θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το πρόγραμμα προβλέπει την παροχή άυλης ψηφιακής κάρτας για την επιδότηση δαπανών σε ξενοδοχεία και καταλύματα, γεγονός που δεν απαιτεί την εύρεση από πλευράς δικαιούχου συμβεβλημένων καταλυμάτων και ξενοδοχειακών μονάδων.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη και τη νέα μορφή του προγράμματος, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης επεσήμανε ότι η αύξηση των δικαιούχων και η δυνατότητα εξαργύρωσης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 συμβάλλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και την τόνωση του χειμερινού τουρισμού, γεγονός που ευνοεί και τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Πέλλας που σε μεγάλο αριθμό δραστηριοποιούνται στον χειμερινό τουρισμό.