Στη Θεσσαλονίκη αύριο (10/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πολιτική

Τη Θεσσαλονίνη θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα 10 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, τον χώρο ανάπλασης του Περιαστικού Δάσους Αναψυχής στον Δήμο Παύλου Μελά, τον χώρο ανέγερσης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» και το πρώην στρατόπεδο «Ζιάκας».

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη βία κατά των γυναικών και τη Στοά Μοδιάνο.

Υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης

«Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και την Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υποψήφιος σε άλλες δύο περιφέρειες – όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο – στον δυτικό τομέα της Αθήνας (όπου έχει και σήμερα την έδρα) και στον Έβρο.

Στη συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις ειδικά για το έργο της κυβέρνησής του στην Θεσσαλονίκη, καθώς και στο τι να περιμένει η πόλη από μια νέα τετραετία της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον ίδιο.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αποκαλύψει και το αγαπημένο του σημείο στην Θεσσαλονίκη: «Είναι η πλατεία Αριστοτέλους, που σχεδίασε ο Ερνέστ Εμπράρ. Η αρχιτεκτονική της αξία, η σημειολογία της για την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και η ζωντάνια που της δίνουν οι νέοι άνθρωποι που την επισκέπτονται καθημερινά, την έχουν αναγάγει σε μοναδικό τοπόσημο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το κεντρικό δίλημμα της 21ης Μαΐου θα είναι η επιλογή πρωθυπουργού.

Αυτή η παρέμβαση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στη σαββατιάτικη περιοδεία του στο Κουκάκι (στην απαιτητική εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών), ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ονομαστικά στον Αλέξη Τσίπρα τέσσερις φορές, ενώ διπλάσιες ήταν οι τοποθετήσεις του και πάλι ονομαστικά για τον πολιτικό αντίπαλό του, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του (Σκάι) πιστοποιεί ότι το Μαξίμου επιστρέφει στο «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», έστω και χωρίς να το διατυπώνει πια ευθέως. Το ζητούμενο είναι να γίνονται στα μάτια των πολιτών προσωπικές συγκρίσεις δύο πρωθυπουργών, του νυν και του προηγούμενου, εκτός από σύγκριση πεπραγμένων των δύο περιόδων διακυβέρνησης.

ot.gr
φωτό typosthes.gr