ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ για προβλήματα με συμπύρηνο ροδάκινο

Αγροτικά

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί και τη μη απορρόφηση των συμπύρηνων ροδακίνων απ’ τη βιομηχανία αναφέρει:

Τα προβλήματα για τους αγρότες της Αλμωπίας δυστυχώς συνεχίζονται. Τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκα πολλά στέκια συγκομιδής συμπύρηνου ροδακίνου και συνομίλησα με πολλούς αγρότες της περιοχής μας.

Δυστυχώς μετά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί κερασιού  πλέον ανάλογα προβλήματα έχουν και οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδακίνου τόσο στην Αλμωπία όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Φέτος οι βιομηχανίες δεν απορροφούν τα συμπύρηνα ροδάκινα παρόλο που είναι σε εξαιρετική ποιότητα.  

Η πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών και οι βιομηχανίες να προσπαθήσουν να απορροφήσουν την διαθέσιμη ποσότητα με την τιμή που εξήγγειλαν (0,33-0,35€ το κιλό).

Εμείς ως δημοτική αρχή ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή με την πρόταση που καταθέσαμε την στήριξη των αγροτών της Αλμωπίας. Η πρόταση μας πρέπει να  υιοθετηθεί αλλά και να επεκταθεί και στο ροδάκινο.

Όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως ο αγρότης αποτελεί την απαρχή της οικονομικής αλυσίδας της περιοχής μας και να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο.