Καταγγελίες για νοθευμένα καύσιμα – Μεγάλη η παραβατικότητα στα πρατήρια

Οικονομία

«Τα αυτοκίνητα χαλάνε λίγα μέτρα μετά τα πρατήρια… Το κράτος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα νοθεία», λέει η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής παραδεχόμενη ότι οι καταγγελίες είναι πολλές. Οι πιο συνηθισμένες ζημιές….

Την παραδοχή ότι το ζήτημα της νοθείας των καυσίμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις έκανε στην ΕΡΤ η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, λέγοντας ότι τα αυτοκίνητα χαλάνε λίγα μέτρα μετά τα πρατήρια.

«Οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές» δήλωσε στις «Συνδέσεις» η κ. Ζάγκα, η οποία εκπροσωπώντας τους σωστούς επαγγελματίες του χώρου εξέφρασε τη λύπη της για «την αισχρή ενέργεια».

Σύμφωνα με την κ. Ζάγκα η ζημιά σε ένα όχημα που θα κινηθεί με νοθευμένο καύσιμο είναι μεγάλη και πολλές φορές ξεπερνά τα χίλια ευρώ. «Ως πρόεδρος του κλάδου έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν σταθερά το δικό τους πρατήριο. Φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει».

Συμβούλευσε μάλιστα τους οδηγούς να κρατάνε τις αποδείξεις και να απευθυνθούν αμέσως τόσο στο κατάστημα καυσίμων όσο και στην εταιρεία. Σύμφωνα με την πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αττικής «οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα μαγαζιά τους».

Όπως είπε πρέπει οι οδηγοί, με το που ακινητοποιείται το αυτοκίνητό τους να τηλεφωνούν στην αστυνομία και στο 1520 και να καταγγέλουν τη νοθεία. «Το κράτος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα νοθεία» δήλωσε σχετικά η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες ζημιές

Ο Ιορδάνης Παππάς, τεχνικός σύμβουλος αυτοκινήτων, αποκάλυψε ότι οι συνηθέστερες βλάβες από νοθευμένα καύσιμα αφορούν την αντλία βενζίνης, άδειασμα του ρεζερβουάρ, τα μπεκ ακόμα και τον ίδιο τον κινητήρα.

Το κόστος για τα βενζινοκίνητα οχήματα ξεκινάει από τα 500 € και στα πετρελαιοκίνητα μπορούμε να φτάσουμε και τα 5.000 €.

«Το αμάξι αρχίζει να χάνει τις στροφές του, δεν ακούει στο γκάζι, ανάβει λαμπάκι» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός αυτοκινήτων.

Ετικέτα: