Σχολικά είδη: Στα 30 – 40 ευρώ το κόστος για την σχολική λίστα

Οικονομία

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν προκαλεί μόνο χαμόγελα σε μαθητές και δασκάλους, αλλά και προβληματισμό στους γονείς, οι οποίοι εν μέσω της ενεργειακής ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων καλούνται να προμηθευτούν τα αναγκαία σχολικά είδη.

H ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, βρέθηκε σε ένα βιβλιοπωλείο στην Καλλιθέα και συνομίλησε με το ιδιοκτήτη για το κόστος της σχολικής λίστας.
«Το στοίχημα όλων των προμηθευτών και των αντιπροσώπων ήταν να κρατήσουμε το βασικό κωδικό της λίστας, που είναι η τσάντα, σε τιμές όσο πιο περυσινές γίνεται. Για φέτος το έχουμε καταφέρει. Δεν ξέρω αν θα ισχύσει αυτό για του χρόνου» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Παναγιώτης Περδίκης.

Τα έξοδα για το «πρώτο κουδούνι»

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου «αν εξαιρέσουμε την άνοδο του χαρτιού που είναι χρηματιστηριακό είδος που αυξήθηκε κατά 25 – 30% από τις αρχές του χρόνου, καθώς και τα παράγωγά του, γενικότερα οι τιμές δεν έχουν ανέβει τραγικά».

Αναφερόμενος ο κ. Περδίκης στο κόστος για την αγορά των αναγκαίων στη σχολική λίστα επισήμανε ότι αυτή δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ, τονίζοντας ότι οι «τιμές είναι βατές» μια και οι αντιπρόσωποι διατηρήσαν στα ίδια επίπεδα τις τιμές, μειώνοντας το ποσοστό κέρδους τους».

Aνάλογα με την τάξη και την οικονομική δυνατότητα κάθε οικογένειας οι μαθητές θα πρέπει να προμηθευτούν τις προσεχείς ημέρες τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές στυλό και ξύστρες. Η «επιστροφή στα θρανία» φαίνεται ότι θα γίνει με… τιμές 2021.

ertnews.gr