ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Κατακραυγή από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Πέλλας

Καταγγελίες

Απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Η Κυβέρνηση Ξεπέρασε κάθε όριο!…. 

Καταγγέλουμε την κυβερνητική επίθεση με ΜΑΤ, βία και χημικά ενάντια στους απεργούς εργάτες στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη.  

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο οινοποιίας, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούν έναν μαχητικό απεργιακό αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των 15 άδικα απολυμένων συναδέλφων τους, ενάντια στις μεταβολές του καθεστώτος εργασίας τους με ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, μέσα από τις οποίες η επιχείρηση ενισχύει τα κέρδη της. 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ  ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία.  

Χτυπούν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στη δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Την ίδια τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση και στην COSCO, έφαγε όμως τα μούτρα της μπροστά την ενότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του σωματείου τους, στο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε! Το ίδιο θα γίνει και τώρα! 

Υπάρχουν τραυματίες εργαζόμενοι, αφού δέχτηκαν επίθεση με χημικά, κλοτσιές, χτυπήματα από τις ασπίδες των ΜΑΤ. Εξέλιξη για την οποία φέρει ευθύνη η κυβέρνηση που έστειλε ξανά αστυνομικές δυνάμεις για να υποστηριχθεί η εργοδοσία.  

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για να μην προχωρήσει η εργοδοσία σε πρόσθετες απολύσεις και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ είναι και δικός μας αγώνας!

♦️ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ η κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών. 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ