ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”

Καταγγελίες

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών* (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών του εργοστασίου «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», την οποία ενορχήστρωσαν κυβέρνηση και εργοδοσία,  προκειμένου να σπάσουν την απεργία. 
Δε θα τους περάσει!

Η προσπάθεια να τσακίσουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων θα πέσει στο κενό! 
Στεκόμαστε αλληλέγγυες, με όλες μας τις δυνάμεις, στον αγώνα των εργαζομένων για την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τα δίκαια αιτήματα τους, ενάντια στην εφαρμογή του αντεργατικού εκτρώματος του νόμου Χατζηδάκη, είναι που έχουν εξοργίσει κράτος και εργοδοσία, αλλά και έχουν σηκώσει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από όλο το λαό!

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!     
Η προσπάθεια εισόδου απεργοσπαστών μέσα στο εργοστάσιο, υπό την προστασία Εισαγγελέα και διμοιριών των ΜΑΤ, αποτελεί προκλητική κυβερνητική στήριξη της εργοδοσίας. Και μάλιστα μιας επιχείρησης που απέλυσε εργαζόμενους αμέσως μετά τη διαγραφή χρεών της σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με  κυβερνητική εντολή και ενώ στο σχέδιο εξυγίανσης που είχε εγκριθεί από τα δικαστήρια δεσμευόταν να μην γίνουν απολύσεις.

Οι γυναίκες του μόχθου, που ξέρουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει εκμετάλλευση και καταπίεση, ζωή λάστιχο και ξεζούμισμα για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της «Μαλαματίνα»! 

Όπως η εργοδοσία έφτασε συνοδευόμενη από ΜΑΤ και αστυνομία, έτσι κι εμείς φτιάχνουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται! 
Πάνω σε αυτό το τείχος της αλληλεγγύης θα συντριβεί κάθε προσπάθεια χτυπήματος του αγώνα και των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής! Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να υπογραφεί ΣΣΕ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ  

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών 
Τηλ. 6942281324
email: giannitsa.oge@gmail.com