Υποδοχή Κάρας Αγίου Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό Παναγούδας, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και πάνδημος εορτασμός της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην πόλη της Θεσσαλονίκης (30 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου).

Εν όψει της Εορτής (1 Οκτωβρίου) της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Παναγούδας, ο οποίος φυλάσσει την ιστορικότερη εικόνα Της με την ονομασία αυτή, μετά από Εκείνη στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους, της οποίας τα αναρίθμητα τάματα δηλώνουν τη θαυματουργή της υπόσταση, θα πραγματοποιηθεί λαμπρή Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό Παναγούδας, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Ο πάνδημος εορτασμός και η λαμπρή Υποδοχή, τελούνται υπό τις πατρικές ευλογίες και την σεπτή αδεία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Ανθίμου και υπό τις ευχές του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αλεξίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και της υπό αυτού σεβασμίας Αδελφότητος.

Η Υποδοχή της Τιμίας Κάρας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, έμπροσθεν του Ιερού Ναού.

Το άγιο Λείψανο θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

Καθημερινά, θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες: Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7.30 π.μ., Ιερά Παράκληση 12 μ.μ., Εσπερινός 6 μ.μ., Ιερά Αγρυπνία 9 μ.μ..

Ανήμερα της Εορτής (1 Οκτωβρίου) της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, θα πραγματοποιηθεί Ιερά Λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας και της Τιμίας Κάρας, στις 6 μ.μ.

ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR