ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΛΑΣ: Δυναμικό παρών στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΔΕΘ

Γιαννιτσά

Στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει δυναμικό παρών το Εργατικό Κέντρο Πέλλας (Γιαννιτσά).

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Δίνουμε όλοι μαζί αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης – ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΩΡΑ 18:00

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ συνεχίζοντας διαχρονικά, τον αγώνα και τις διεκδικήσεις, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Σεπτέμβρη, στις 18.00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας και μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής κρίσης και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων οι εργαζόμενοι χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε βάρος τους και θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας. 
Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων, αντιθέτως θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας. 

Eν όψει της ενεργειακής φτώχειας και της επισιτιστικής κρίσης που θα επέλθει τα προβλήματα αναμένεται να οξυνθούν. Ας περάσουμε το μήνυμα ότι αρνούμαστε να είμαστε πράοι, αρνούμαστε να είμαστε ταπεινοί. Αρνούμαστε να περιμένουμε τους πολιτικούς να δώσουν λύσεις (που δεν δίνουν), αρνούμαστε πια να είμαστε φτωχοί. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. Ώρα να βγούμε στους δρόμους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων.  

Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το σοκ της ακρίβειας – μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας.

Διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία στις κυβερνητικές πολιτικές.  

Την αντιμετώπιση της ανεργίας, με εγγυήσεις για την πρόσβαση όλων στο σύστημα και τις παροχές ανεργίας και σε κατάλληλες θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.  

Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα

Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας  

Αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική

Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης φορολογικής παραβατικότητας που έχει επίπτωση στους εργαζομένους.

Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για μία δίκαιη μετάβαση με αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ:

Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία για όλους και όλες  

Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ, ρύθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισή του με πρόσθετους οικονομικούς όρους ως καθολικά κατώτατα όρια προστασίας.

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση  

Άμεση αποκατάσταση των εγγυήσεων της συλλογικής εργατικής προστασίας στις ΣΣΕ  

Συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές, αποκατάσταση / βελτίωση στους όρους εργασίας  

Προστασία του απεργιακού δικαιώματος  

Προστασία ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων

Την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου με παράλληλη αυστηροποίηση της προστασίας από τις απολύσεις  

Την προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία,  

Άμεση λήψη κατάλληλων μέτρων για τις πολιτικές καταπολέμησης της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία  

Απρόσκοπτη εξέταση των καταγγελιών των εργαζομένων από την Επιθεώρηση Εργασίας και επιβολή κυρώσεων για παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές αντεργατικές πρακτικές, παράνομες διακρίσεις, βία και παρενόχληση.

Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας, της ψευδο-αυτοαπασχόλησης και των (υπ)εργολάβων.

Δίνουμε όλοι μαζί αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΩΡΑ 18:00

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στo τηλέφωνο 23820 22153.

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ & ΑΝΟΧΕΣ