ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους στους Δήμους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Θεσμικά είμαστε έτοιμοι (…) Νομίζω ότι είμαστε όλοι συντονισμένοι και το μήνυμα έχει αρχίσει και περνάει και όλοι καταλαβαίνουμε την αξία της προσπάθειας», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας που έχει ζητηθεί από όλους τους δημόσιους φορείς.

«Το κλίμα που έχω λάβει είναι ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Είναι μια προσπάθεια στην οποια πρέπει να προχωρήσουμε», είπε ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ως προς τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε: «Έχουμε δώσει 90 εκατ. ευρώ παραπάνω στους δήμους για την ενεργειακή τους στήριξη και είπαμε ότι θα δώσουμε άλλα 100 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους».

«Από τη στιγμή που θα έχουμε επίτευξη των στόχων αυτών, όχι μόνο θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση οι Δήμοι, αλλά προφανώς θα μπορέσουμε να δώσουμε κάτι πρόσθετο ως προϋπολογισμό» πρόσθεσε.

Σε ότι έχει να κάνει με τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός παρέπεμψε στην αυριανή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.