Δ. ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Οικονομική στήριξη ροδακινοπαραγωγών που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ

Αγροτικά

Δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αναφέρει: 

Τομέα «κλειδί» για την τοπική οικονομία της Π.Ε. Πέλλας αλλά και για την Εθνική Οικονομία γενικότερα, χαρακτηρίζει την καλλιέργεια ροδάκινων και νεκταρινιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά  και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: 
«Έχοντας ως αποκλειστική μου πρόθεση την ορθολογική διαχείριση των επιπτώσεων της φετινής κακοκαιρίας, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2022 με παγετούς,  σας ενημερώνω ότι διαπιστώνουμε τεράστιες απώλειες στις συγκομισθείσες ποσότητες των βιομηχανικών, επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης παραθέτει τις περιόδους έντονων βροχόπτωσεων στην Πέλλα, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο 2022, οι οποίες είχαν ως συνέπεια την έντονη καρπόπτωση και την προσβολή, των εναπομεινάντων καρπών, από τον μύκητα μονίλια, ο οποίος προκάλεσε το σάπισμά τους.  

Ο κ. Τζαμτζής ζητεί την αξιολόγηση της κατάστασης και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών, που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να μην διακοπεί ο κύκλος παραγωγής, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους αγρότες, των συγκεκριμένων καλλιεργειών.